Beatrice Ask har åsikter utan insikter…..


 

 

Japp idag har det ännu mera insikter landat i mig, advice vilken tur att jag har mina klokheter och insikter. Idag är jag även otroligt glad att jag har så många kunskaper om insidan av ADHD.  Beatrice Ask uttalar sig så att skadestånd och att föräldrarna ska betala för sådant som deras barn gör ute i samhället.  Till en viss del kan jag se hur hon tänker men därefter slår jag bock-ut och funderar på om efternamnet hon har är en vink om vad som finns innan för skalet på denna kvinna.  Jag har ADHD, look mina barn har ADHD. Nu är det inte så att jag springer runt och gör en massa brott för att jag har denna gen, buy cialis nej så är det inte. Det gör inte mina barn heller även om de har ADHD. Men ibland händer de saker som är mindre bra saker, en av mina söner har till ex sparkat sönder en dörr i skolan då han blev arg,  I denna situation var min son uppe i affekt arg vansinnig och utom sig av ilska för att han inte förstod situationen.  Detta tillstånd för att han inte såg det andra såg och de inte förstod det som han kände.  Jag misstänker även att en massa rädslor gömde sig inom honom.  Rutan gick i alla fall sönder. Skolan är medveten om problemen och han har även stöd i skolan. Jag som förälder ska ha koll! ska jag behöva vara i skolan också? 

Nej det är horribelt och sjukt stackars lilla människa. Mina barn vet om att de inte ska slå sönder, mina barn vet om att det inte får. Men de har ett funktionshinder och de har svårigheter att tänka ett steg extra och hindra sin impulsivitet. De har svårt att förstå vissa situationer och blir de tillrättavisade när de inte vet om vad de har gjort så blir det kaos i hjärnan, då blir blicken svart och kaos. Hur vet jag det? jo  för jag är likadan jag har också svårt att se mitt sammanhang i bland vad det var som orsakade mm. Kommer någon där till och ska tillrättavisa och skälla på mig för något jag inte ens är medveten om att jag gjort då blixtrar det till.

Beatrice borde istället se till att ge människor i yrken som arbetar med människor kunskaper, handledningstimmar och det bästa av bästa förutsättningar till alla dessa barn som finns där ute i  vårat samhälle. Så att våra killar och tjej med de olika diagnoserna klarar av att växa upp till fullvärdiga och starka människor, det borde läggas massvis med resurser på dessa människor för att stödja och hjälpa så att vi slipper känna oss kränkta, stampade och framför allt så vi slipper att misslyckas gång på gång.

Istället slår kärringen på ungarna en gång till. Man får inte aga barn, man får inte kränka, misshandla vare sig fysiskt eller psykiskt mobbing i skolan är förbjudet.

Jag inbillar mig att även om det inte är avsikten så blir dessa barn ofta både psykiskt och fysiskt misshandlade av livet och det behövs massvis med resurser  för att stödja och hjälpa dessa barn och familjer. Som förälder till mina barn får jag kämpa med näbbar och klor dessutom ska jag hinna med arbeta, vara en ansvarstagande vuxen förebild till mina barn göra min del i  min familj, slåss för att mina barn ska få leva i samma samhälle på deras villkor. En döv får hörapparat, en blind kräver man inte att han ska se. Men av mig kräver Beatrice Ask att jag till och med ska ha koll på det som  händer då min son är i skolan.  Fy skäms på dig, du har förmodligen inte ungar som går i den kommunala skolan. Och du har förmodligen inte en aning om hur det är att uppfostra barn med ADHD. Inte heller  finns det någon som helst kunskap hos dig om vad funktionshinder och dess tillgångar innebär. Trots all den kunskap som faktiskt finns. Du borde ta ett studie lån  Fröken Ask och sätta dig på skolbänken, prova gärna ämnen som empati, moral dessutom finns det massvis med föreläsningar som du borde gå på.

©µ malix

Technorati-taggar: ,,,,,,,,

4 svar till “Beatrice Ask har åsikter utan insikter…..”

 1. Hmmm, världen är större än så, kanske dina barn har gjort en del saker men jag tror ju inte det är dom som fröken ask vill åt utan de idioter som bränner ner halva samhället, se på GBG där det bara brinner för skojs skull, poliser, ambulanser och brandbilar som blir attackerade av ungdomar som tror att dom kan göra vad dom vill. tror dom har mer respekt för sina föräldrar än lagen ibland.

 2. Men det låter ju helt hopplöst med adhd, om man aldrig kan styra sina impulser? Hjälper det med terapi? Tar du/barnen medicin? Jag har en vän som är mellanstadielärare och hon säger att många föräldrar inte vill att barnen ska ta medicin, med följden att barnen får vredesutbrott och inte hänger med i undervisningen. Var ligger ansvaret då?

 3. Nu inser jag att världen är större och att det kanske inte handlar om mina barn i min lilla värld. Men vart skall gränsen dras, vem eller vad är det som bestämmer?
  Hur skall vi reda ut?

  Ser det tragiska att ungar kan springa runt i och bränna halva städer, men egentligen hjälper det att barnens föräldrar betalar det?
  Tycker även att ordet respekt borde användas i andra sammanhang för den respekten du pratar om är en förvriden förskönad form av maktmissbruk.
  Respekt för mig är något helt annat, respekt som du pratar menar jag är en form av rädsla.
  Ungar som bränner upp, slår sönder och vandaliserar misstänker att vård hade varit ett bättre alternativ, än böter. Vården borde även för länge sen redan vart insatt, redan på dagis borde samhället gått in och stöttat föräldrarna i deras roller, samt hjälpt barnen på olika sätt. Det är många på våra olika intuitioners som efter utredning visar sig ha olika diagnoser som adhd, där deras missbruk mera kan ses som en självmedicinering. Hade man långt innan redan då de var små sett och hjälpt dessa ungar till en säkrare och tryggare miljö, så inbillar jag mig att livet hade sett annorlunda ut för dem. ADHD är även ärftligt, kanske även föräldrarna har lknande problematik och inte fått den hjälp de behöver egentligen får man inte så mycket mera hjälp än smisk på fingrarna i form av höjda ögonbryn och utanförskap. Inbillar mig även att det inte finns en enda lycklig och trygg harmonisk unge som springer runt och bränner ner stan utan själva dådet är en reaktion av hur ungen egentligen mår.

  Linda!
  Mmmm okunskap och okunskap. i lärarutbildningen ingår inte ens utbildning inom NEUROPSYKIATRISKA DIAGNOSER! Okunskap är farligt och tragiskt och där Dessa funktionshinder gör mest ont är där de syns mest. Jag kan förstå föräldrar som väljer att inte ge mediciner helt och hållet, men för egen del ser jag många fördelar med concerta, mina barn slipper misslyckas lika mycket som utan. Dessutom så klarar inte samhället av att skapa den miljön som skulle behövas för att de ska lyckas orka och må bra.

  Många barn med Adhd misslyckas ofta och detta sätter sig på självkänslan.
  Med Concertan är även risken att börja självmedicinera och utveckla missbruk mindre. Många äldre missbrukare som medicinerar concerta klarar även av att sluta missbruka, har jag fått till mig av mina barns läkare. Trotts de så kan jag förstå vad det är som gör att andra inte väljer att ge sina barn medicin. Innan man vant sig vid medicinerna, så dör en sidan av ens personlighet. kreativiteten somnar lite men efter ett tag hittar alla tillgångar tillbaka i ens personlighet, i alla fall har det varit så för mig.

  Kunskaper och förståelse acceptans är sådant som skall till, sen vill jag även skriva att adhd är bara en liten del i mig inte hela jag. Dessutom så är adhd i rätta miljöer en tillgång. Jag tänker annorlunda oftast har jag snabba effektiva sätt att lösa saker. Men den svåraste delen med adhd är all okunskap och alla fördomar som jag ibland möter. Jag är människa men jag behöver kanske lite lugnare runt mig för det snurrar så fort inom mig. Ni tänker en tanke, utan min medicin tänker jag 1000 i aotuban fart. Utan att jag ens vet om det. KBT är något som även skall vara bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.