Julen är över för mig snart är det vår igen

idag vaknade jag tidigt. Redan  vid halv sju, troche kaffet är slut sedan länge.

Plogbilen har återigen skapat  tungt slit för min make.  Snön lär ta lång tid på sig att försvinna detta året. Många centimeter att töa bort.

Idag är jag ledig. Ledighetsdagen tänker jag röja undan här hemma nu får det vara slut på Julen. Samma visa varje år förutom förra året då jag pluggade för tenta. Jag fyller år om bara några dagar, vill inte ha Jul saker framme då. För mig är firandet slut nu, nu inväntar jag åter igen våren och sommaren.

Det var inte utan det stack till i hjärtat av den tanken.

Tänk om bara några månader kan vi åter igen sitta ute på altanen och äta frukost, snart kan vi packa husvagnen och ge oss iväg.

Om tre fyra månader kan tvätten återigen hängas ut och torka lukta underverk när den kommer in. Om nu inte bönderna tänker sig sprida näring över åkrarna just den dagen jag ska hänga tvätt.

Himlen är just nu grå mulen misstänker starkt att det kommer att komma mera snö. Idag gör det inget för idag ska här röjas undan. Nästa kommande Lördag är det kalas jag och min vän ska fira våran födelsedag, detta året är det här vi ska vara.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook