Solidaritet är något som finns i förorterna…………..


Nu är det inte lång tid, thumb snart vet vi. Snart vet vi om vi ska sparka mera eller mindre.  Sparka neråt slicka upp åt sjöng Thåström, Just det är det som alliansvännerna vill att vi ska göra. Vi ska buga och bocka, fast det är klart flickor niger ju. Kanske är det också så att de vill att vi senare lite längre fram skall tillbaka till titlarna, för det är just det som konservatism står för.  Titlarna, visar på att det är skillnad på folk och fä!

Vårat samhälle är tillbak-åt-strävelser, solidaritet finns inte förutom i våra förorter. Då inte solidaritet i politisk ordning, utan solidaritet för den egna förorten.  Jag vet för jag bodde i Bergsjön, hade ett gatukök på Rymdtorget. Där var jag en av vi, som bodde i förorten, där var vi en av oss, vi tillsammans. Inbrott i vårat gatukök var inte från urinvånarna i Bergsjön, nej!  Inte rörde  dom sitt eget gatukök.  En kille som bodde nere vid torget, kom till mig då jag skulle stänga om jag var ensam i köket. Så jag inte skulle bli rånad.

Människor kunde komma en torsdag, berätta att de inte får lön från dagen efter eller efter helgen, då fick de skriva upp så de kunde käka hos oss.

Det var aldrig några problem, jag viste att de skulle komma och betala, för vi var oss, oss var vi.  Idag bor jag inte i Bergsjön, det är  många år sedan jag gjorde det. Idag bor jag i ett samhälle ute på landet. Just här  i vårt samhälle, är inte tillhörigheten  (oss,vi och oss) till för  mig och min familj. Vi är ännu efter 10 år, de ny inflyttade från Göteborg.  Tror kanske även att det är så att min bokutgivning, inte gjorde det till det bättre.  “Kanske är det nu så att  det blir: ÅÅÅ där e hon från GBG, som skrev en bok om att hon  har DAMP” Hon som inte orkar, hon vill skylla sina latheter på sjukdomsfall.

Så är det inte, jag skyller inget, Att jag missar eller att jag inte tänkte på det, är saker som jag själv allt som oftast får betala för.  Ingen annan gör det, men det skulle kunna vara annorlunda, det skulle kunna vara så att det bodde kunskaper om just NPF ut i samhället,  Och det skulle kunna vara så att vi alla ( Då menar jag ALLA) skulle kunna få vara som vi är,  även vi som är utan kragar och skärp! 

Jag kräver  inte av någon att de ska vara som mig, men på något sätt  får jag känslan av att jag bör vara som vissa någon. Där jag  bara behöver ta och skärpa mig……………..

En länk som absolut behöver begrundas och verkställas inte bara i Stockholm utan i hela  Landet!  GÅ in och läs på Socialdemokraterna. se.

Min röst är något jag redan bestämt att jag skall lägga åt ett visst håll. För  jag vill vara en del, vill  påverka,  hur gör du?

Rösträtt är en rättighet som vi alla har!  Det borde  vara en skyldighet. 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.