Att våga bjuda på middag


En nationell undersökning av allmänhetens attityder till psykisk ohälsa visar att en av fyra inte vill inte arbeta med mig. En av fyra vill inte heller bjuda mig på middag.  Varför? Jo, buy för att jag varit drabbad, och kanske även i framtiden blir drabbad. Därför är vissa människor rädda för mig.

Den som är rädd för mig och mina känslor, just honom eller henne skulle jag vilja bjuda hem till mitt bord. Bjuda in till ett smörgåsbord med samtal, där jag kan visa vem jag är. Att jag inte är så olik, farlig eller konstig.  Jag tror att vi då skulle kunna sticka hål på myter, och kanske skulle vi även bli en vän rikare. 

Psykisk ohälsa är två ord som gömmer så mycket skam, okunskap och rädsla. När man närmar sig orden finner man så mycket känslor som vi alla ibland är inne och nosar på. En av fyra upplever någon gång i livet psykisk ohälsa. Jag är en av de fyra som ibland gör det

Carina Ikonen Nilsson,

 ambassadör inom Hjärnkoll, nationell kampanj för bättre attityder och kunskaper kring psykisk ohälsa.


2 svar till “Att våga bjuda på middag”

 1. Hej Carina!
  Det var bra formulerat som vanligt. Det finns väldigt många fördomar om ”religiösa” också. Efter att jag varit på besök i ett hem sa en om mig efteråt:
  ”Hon kunde ju till och med skratta.”

  God Jul!
  önskar
  Gunnel

 2. Hej och just skratta är och blir den bild som jag har sparat om dig. För jag tror inte jag träffat någon som har så nära till skrattet som just du.
  God Jul och Gott Nytt till dig med
  kära kära kollega och vän

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.