Det finns människor som borde hjälpa men i stället stjälper de

Vi måste på något sätt göra nått.  När jag skulle göra min utredning, look så fick jag vänta i flera år.  Tror det tog tre år innan jag fick möta olika lärda människor för utredning.  Ibland kändes väntan vidrig.  Det fanns ingen att vända sig till, order ringd jag och frågade så var det samma svar.

–           Jag förstår att det är jobbigt, men vi har kö.  Var svaret jag fick när jag ringde och frågade.

Det var ju ett svar som inte hjälpte nått nämnvärt.  Igår fick jag en kommentar på ett inlägg jag har skrivit om Concerta.  En kille som skulle studera på högskolan kände viss panik in för hösten.  Lång väntan på utredning och tillhörande medicin som  han skulle få, om det visade sig att han nu har behov av det.

Han hade givit upp, gett upp hoppet om att komma i kontakt med Psykvården, ställde frågan  om någon kunde sälja  medicin till honom.  Det säger mig att vi har lång väg att gå. Det säger mig att  herrarna och kvinnorna uppe i de Högre maktkorridorerna gjort ett mindre bra jobb.  Människor ger upp hoppet, ger sig ut på svart marknad för att införskaffa sig mediciner och självmedicinera.

Min egna uppfattning om illegal handel, är att under inga omständigheter aldrig och inte någonsin.  Varför? Jo för många år sedan hade jag en vän, en kär vän som hamnade i trådar som till sist ledde till hans död. Kvällen innan han dog,  ringde han mig. Men då var jag inte mottaglig, då var jag trött på hans strule-rier.   Förr gjorde det ont, idag har jag insett att han förmodligen varit död idag, även om jag den gången hade handlat annorlunda.

Många år av missbruk av medicin och alkohol tog hans liv. Många år av lidande säger det mig.  Många  utnyttjade hans sårbarhet, det fanns dom som levde gott på hans missbruk.  Dom som levde gott på hans missbruk var människor som vi i vardagen litar på.  För det var läkare alltså människor med högutbildning som genom tvivelaktiga affärer såg till att skaffa sig extra inkomster, på min väns bekostnad, på hans missbruk. De såg till sig själva och sin plånbok, de såg inte en  ung kille som förstörde sitt liv och sin familjs liv. De såg inte hans sargade inre.

De såg istället fina utlandssemestrar de såg pengar i plånboken, i sin egen plånbok. Det var dom som skulle hjälpa, istället stjälpte de en kille, var en del att ett litet barn förlorade sin pappa.

Dom hade ansvar!

Dom hade till sitt jobb att rädda människor.  Dom tjänade pengar på min väns missbruk.  De såg mellan fingrarna för att själva förse sig på  den unga killens bekostnad.

Igår fick jag som sagt en kommentar på inlägg om Concerta, igår ramlade historian om min vän in på nytt.  Det finns någon där ute som kanske hamnar på samma vägar som min vän gjorde.  Och detta för att vården och utredningstiderna  är så oändligt långa.

Vi måste göra nått, vi måste göra nått NU!!!  Det är nu vi måste göra nått. Det är nu som något måste ske.

Jag är emot illegal handel  är emot att vissa människor lever på andras lidande. Men så länge som köer och väntan är så långt fram i tiden, så kommer det finnas människor som tar mindre bra vägar i livet för att de inte står ut.  Så länge som väntan tar bort hoppet kommer det finnas människor som tjänar pengar på medmänniskors lidande……

Vet inte riktigt vad jag kan göra för att det ska till en förändring. Men jag skulle vilja göra något.

Vill du titta närmare på min bok så finns den att beställa här: 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Det finns människor som borde hjälpa men i stället stjälper de”

 1. Profilbild för Gunnel

  Carina!
  Du skriver bra som vanligt! Om jag får berätta min tvärtomhistoria, så var jag livrädd för vanebildande mediciner, när jag blev sjuk som 20-åring. Nu vet jag av en f.d. narkoman, att vissa reagerar tvärtom på sömnmedicin (jag fick alltså till att börja med en burk reklamtabletter ur en läkares skrivbordslåda) sen fick jag ju tvångssprutor, när jag inte ville svälja Lergigan och liknande. Stesolid numera är en medicin, som är mycket beroendeframkallande och ger svåra abstinensbesvär, om någon är utan. (Detta gäller sömnrubbningen nu).

  Läkare är bara en liten del i samhället och politikerna skär ner på alla kostnader för sjukvården. Det blir en mycket ond cirkel. De rika och friska blir rikare och de utförsäkrade mår ändå sämre utan ekonomiska möjligheter att komma igen.
  Du behövs som attitydambassadör! Jag önskar dig allt gott i fortsatt undervisning!
  Kram
  från
  Gunnel

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: