Tillsammans både styrka och ringar Sergels Torgs viktigheter


Idag har jag energi till att skriva och energin ligger i viktigheten att skolan är något för alla. Alla ska med fanns det dom som sa. Kanske var det inte om skolan, sickness men är det inte så att just i skolan där ska alla med. Det är det som är starten i livet, advice tyvärr finns det dom som blir undanslagna benen redan där. Jag var själv där för en himla massa år sedan, men av erfarenheter så vet jag att det inte hänt speciellt mycket på vissa skolor ännu. Nu vill jag inte ge en känga till alla nej för det finns dom där ute som ser och kämpar. Tyvärr är det inte tillräckligt efter som det fortfarande finns barn som går ut skolan med omdömen som säger att du dög inte du var inte tillräckligt bra.
Dessa omdömen är inte den sanningen som är den riktiga sanningen om alla dessa underverk till barn. För så som jag ser det är det frustration över att den ledare som skulle varit pedagog inte haft tillräckligt med kraft i motivation, inte haft kunskap, inte sett eleven inte haft tillräckliga medel för att få den unge att ha den blomstrande framtid som skulle och är, hans/ hennes rättighet.
Tänker att det finns elever i skolan som ständigt misslyckas. Tänk er att det finns dom barn som redan innan de provat på känslan av att lyckas, redan tidigt i åldern fått gedigna erfarenheter av att du duger inte, du är inte tillräckligt bra. Du behöver ju bara skärpa till dig och ta dig i kragen och alla andra barn på den här skolan har klarat men inte du……..
Det är sant sådan erfarenhet fick min son för inte för så många år sedan uppleva då han gick gymnasium för IT. Under ett helt kvartsamtal satt vi vuxna och härbergerade våra belägringar och försökte kasta smuts på varandra medans det satt en liten kille på 16 år. En liten kille som var min son, som hela tiden sa men det här behöver jag hjälp med. Jag fixar inte riktigt det ansvaret för jag saknar liksom motorn ibland. När jag inte vet var jag ska börja så vet jag inte riktigt hur jag ska komma igång när jag inte när jag inte. Så satt han hela tiden rektorn berättade att dom minsann hade haft massvis med barn som hade Asperger, till och med ADHD och dom hade minsann lyckats med skolan.
Just den sista raden säger egentligen: det är dig det är fel på lille kille vi kan allt vår sak det är du som är fel.
Nu är detta historia, för min son hoppade av den omtalade skolan, hoppade på den vanliga kommunala och började utbilda sig till målare. Idag går han rak i ryggen känner stolthet, mod, hopp om framtiden, har till och med funderingar på om han inte ska utbilda sig vidare.
Modet och stoltheten alltid ihop har han byggt upp på grund av att vuxna människor på den skolan sett honom. Stötta honom och framför allt sett honom som den han här. De har uppmuntrat det som han är bra på och gjort mera av det, vilket lett till att han idag ser på framtiden med ljus i ögonen. Så borde det vara för alla, så borde varje unge där ute få ha det.
Betyg som berättar om omdömen där den unge är inte godkänd och inte tillräckligt bra är omdömen, omdömen där den som lägger omdömet inte gjort ett bra jobb. Inte gjort ett tillräckligt bra jobb, det kunde göras bättre. Tillsammans är vi starka menar Jenny och dom andra. Det klingar bra tillsammans med min egna slogan ” tillsammans sprider vi ringar”. Och se när stenen landar på vatten ytan eller se luftströmmarna av en fjärils vingslag det är så vi sprider ringarna det är så vi till sist när ringarna blivit så stora och inte lika vågiga som vi kommer att ha barn som går ut skolan med rakare ryggar, en egen uppfattning om sig själva om att de duger så himla mycket att det till och med räcker och blir över.
Tillsammans är vi starka! Ja tillsammans är vi starka och manifestet som Jenny Ström med fler gör i helgen skulle jag vilja vara med på men just nu har jag inte möjlighet, min del får vara att detta inlägget blev till.
Och all lycka till er alla där uppe på Sergels Torg Jag är med er i tanken i viktighets jobbet ni gör. Tillsammans sprider vi ringar och tillsammans är vi starka.

Just den här lilla killen ska en  dag gå ur skolan och då vill jag att han får möjlighet att uppleva att han duger han är så himla bra bara för att han är han.

TILLSAMMANS är vi starka!

Är det verkligen barnen som inte klarar skolan? Eller är det faktiskt så att skolan inte klarar av barnen?

Visste du ATT:
* Av de som slutar åk 9, så är det i vissa kommuner nästan 20% som inte har behörighet till gymnasiet!
* Av de som börjar gymnasiet, så är det över 30% som inte fullgör studierna!
* Om man saknar gymnasieutbildning är den relativa risken att förtidspensioneras i åldern 20–49 år var tre gånger så hög!

KOM och visa att vi är många som kämpar för att våra unga ska få en bra grund i livet. Kan du inte komma, så sprid länken, blogga och följ delar av manifestationen LIVE via Bambuser

Oavsett om du är förälder, lärare, själv går i skolan eller annat, så är det viktigt att visa att vi syns. Många politiker och andra viktiga och spännande personer kommer att delta, dessutom kommer vi sända delar av manifestationen LIVE via Bambuser.
http://bambuser.com/channel/attentionstockholmslan

Medverkar gör bl.a.: Ibrahim Baylan, Anders Milton, Roger Mogert, Johan Sjölander Lisbeth Pipping, Anna Ljungdell, Sanna Nova Emilia, Henrik D Ragnevi, Anne-Marie Körling, Parvaneh Ahmadi, Marie Wallius, Fernando Nyrén, Jonna Pipping, Jenny Ström

Här kan du läsa mer om de som medverkar:

Johan Sjölander, Socialdemokratisk sjukvårdspolitiker, Stockholms läns landsting
Arvoderad på heltid för att driva opposition och förnya s-politiken främst runt frågor som rör folkhälsa, psykiatri, missbruk, jämställd och jämlik vård.

Henrik D Ragnevi
Ordförande Attention Göteborg

Anne-Marie Körling
Läs- och skrivutvecklare i Haninge, lärare, författare, bloggare.
Verkar för det elevnära perspektivet. Initiativtagare till lärartycket och rektortycket.

Anders Milton

Roger Mogert
Oppositionsborgarråd Stockholm

Parvaneh Ahmadi

Marie Wallius

Fernando Nyrén – Vem granskar skolverket?
Aktiv i Attention UNG – Ungdomsverksamheten är en del av Riksföbundet Attention. I filmen ”från deltagare till ledare” får vi följa ett gäng ungdomar med NPF, ADHD, Aspergers syndrom och Tourette som tidigare själva deltagit i Attention UNGs aktiviteter (Testpiloterna). http://www.attention-ung.se/

Anna Ljungdell
Kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn
Som enda kommun i Sverige erbjuder Nynäshamn ALLA ungdomar sommarjobb i tre veckor när de slutat årskurs 9 och tre somrar framöver

___________________________________________________

År 2010 tog Skolinspektionen och Barn- och elevombudet emot nästan dubbelt så många anmälningar som året innan om upplevda missförhållanden i Sveriges skolor.
___________________________________________________

I samband med att ABF firar 100 år, så kommer Attention Stockholms län att manifestera på Sergels Torg lördagen den 16 juni kl 12.00

Vi kommer att utgå från NPF dvs. AD/HD, Asperger m.fl.
Vi känner att det är viktigt att synliggöra frågor som t.ex.:

• Att barn och unga far illa i skolan
• Den psykiska ohälsan hos eleverna
• Rätten till studier, arbete och bostad

Preliminärt program Sergels Torg 16/6-2012

12.00 Första statistikrundan
12.10 Psykopolomgång med intervjuer. Jenny intervjuar, spelet pågår samtidigt. 2 spelare
12.30 2:a statistikrundan
12.45 Psykopolomgång 2
13.15 3:e statistikrundan
13.45 Psykopolomgång
14.15 Statistik
14.30 Psykopolomgång

Vid varje Psykopolomgång är det 2 spelare som Jenny intervjuar.

Jag som uppdaterar och ansvarar för denna sida heter Jenny Ström och sitter bland annat med i styrelsen i Attention Stockholms län och är projektledare för detta event.

Om inget annat anges så är det jag som gör alla inlägg 🙂

Informationen uppdateras ständigt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Tillsammans både styrka och ringar Sergels Torgs viktigheter”

 1. Profilbild för Gunnel

  Carina, tack för detta inlägget! Bra fomulerat som vanligt. Nu kan du rita en stund och vara nöjd över din insats -:)
  Kram

 2. Profilbild för Mamma Z

  SUPERBRA SKRIVET!!

  Tipsar dig om KUNG ÖVER LIVET som är inne Helt och hållet på din linje!!
  Vi är några mammor som känner som du och drog igång detta.

  Läs gärna hur allt startade och vad vi vill göra med detta http://kungoverlivet.wordpress.com/about/

  Vår GILLA sida på FBhar snart nått 1000 gillare http://www.facebook.com/KungOverLivet

  Ju fler vi är som går samman desto fler vinnare har vi i våra barn!!
  Jag har nu en hemmasittare som inte fixade skolan. Och det är INTE hans fel. Samhället är det..

 3. Profilbild för Åse Andersson
  Åse Andersson

  Tack för dessa kloka ord om barn med NPF och skola. Jag har en 18-årig son som har varit hemma sedan våren 2011. Då fick han diagnosen Asperger och ADD. Under alla åren från 6 e klass och uppåt, hade jag en ständig kamp med skolan om sonen. De sa att han var lat och mellan raderna läste jag att de tyckte det var mitt fel, att han inte ville gå i skolan.
  Jag anmälde skolan till Skolverket och fick rätt. När jag idag möter hans lärare från högstadiet, så går hon en annan väg.
  Min son har fått sin diagnos och är hemmasittare. Vi har kontakt med Habiliteringen, men inte heller de kan trolla. Sonen tror inte att det finns en enda person som har samma problem som honom. Han är helt negativ till allt stöd som erbjuds. Det känns som om ingen bryr sig. Ingen kan ju tvinga sonen. Det känns ofta väldigt tufft.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook