Svarta Änkan gör mig rädd


att sitta i soffan och dricka kaffe på morgonen är något jag blivit bortskämd med på senare tid. Morgonrocken på, rx kaffe i en mugg och datorn.

Idag är dagen som jag ska köra sonen till GBG, han har fått jobb en månad och det gör att han måste flytta. Att åka tolv mil för att jobba varje dag är ju ingen hit, så han flyttar ner.  Men det känns som han inte tycker det är lika roligt längre.  Nu handlar det inte om jobbet för det tycker han är kul, det är flytten som blivit minimal. Från att ha varit stor i tankarna till att den blivit minimal. Det gör ont i mig när jag ser sonens ögon idag. Dom såg så annorlunda ut bara för några dagar sedan.  Men jag som egentligen enligt sonen kan lösa hela världen i alla fall så han att det var så när han var liten.  Så kan jag inte påverka idag. Det är inte jag som bestämmer.

Jag försökte ge honom några tröstande ord, men tror det hjälpte föga.

Igår läste jag i tidningen att spindeln den Svarta Änkan nu etablerat sig i vårt avlånga land. Tydligen är det all import från utlandet som gjort att den hamnat hos oss. Just det gillar jag inte riktigt. Jag som är så förtvivlat rädd för fästingar kommer nu även behöva fundera på spindlar.  Tjejen från USA har skrivit lite inlägg om svarta änkan.  Vi har tydligen inget motgift här hemma i Sverige heller. Dessutom tänker jag på hur blir det om vi råkar bli bitna, kommer sjukvården veta vad det handlar om?  Kommer dom tänka på Svarta änkan om någon kommer in och är sjuk.  Nej, det känns lite olustigt.

Samtidigt som jag inte kan gå runt och vara rädd för något så litet.  Ska nog villigt erkänna att jag inte heller kommer vara så snäll som min USA bloggar hon bär ut alla små kryp. Nej, så snäll är inte jag om jag kommer träffa på en svart Änkspindel, Nej då kommer jag antagligen trampa på den, elda upp den och spruta massvis med dödligt gift.  Fast det där sista vet jag inte var jag ska få det i från.  Behöver man göra det inom hus nu kanske. bor det någon svart liten Änka här?

Finns det sådant gift?  Är det  så rädda vi ska vara? Nej jag tänker se till och ta reda på mera innan jag vet mer ska jag inte tänka på.  För gör jag det kan det bli hur stort som helst känner jag.

Här är det jag råkade läsa igår om den Svarta Änkan.

bilden lånade jag från Wikipedia  där finns mera att läsa.

Ha en fin dag idag med eller utan spindlar nu drar vi till GBG till och med till;

Ja då så drar vi. Drar vi hem till Hising Island fast jag ska ju inte hem då…… för jag bor ju 12 mil ifrån

 


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: