Välkommen du härliga sommarlov.

Det är idag den stora stora dagen, no rx dagen idag är den ljuvligaste dag på året. Idag handlar det inte om att jag slutar skolan, rx eller sånt nej. Men att min son gör. Det är helt underbart, recipe att jag slipper från och med i morgon  att tjata på sonen. Vi slipper tjata om att han ska gå upp, att han ska borsta tänderna, ta på sig kläder, Jag slipper uppleva hur det bubblar i mig när klockan börjar närma sig tiden som ska vara då han är i skolan.  Jag behöver heller inte ha koll på lappar som aldrig kommer dit dom ska, inga tider att passa.  Jag slipper även den där rädslan som kan bli när telefonen ringer på om sonen är i skolan. Nu är det i och för sig många år sedan telefonen ringde och det blev tokigt i skolan.

Men ändå sitter den där gnagheten i så fort telefonen ringer på skoltid. Vad har hänt? vad har han nu gjort?

Idag när dom ringer är det  oftast mål som uppfyllts eller att det är håltimma eller något. Skolan har varit fantastiskt duktiga när det gäller vår lilla kille. Att det varit jobbigt ändå handlar inte om dom utan mera om rörigheten i vår familj.

Det handlar om att jag och  sonen ofta glömmer av att vi inte ska hamna i konflikter. Vissa dagar går det bra men andra inte. Jag vet ju att sonen har svårt att gå upp ur sängen ändå är det som det kryper i mig när han ligger kvar. Här tror jag att det  handlar om att jag är tvärt om. Jag skulle inte för mitt liv kunna ligga kvar i sängen. utan när ögonen öppnas på morgonen så  springer  jag upp med en gång.  Kör i gång alla mina dammsugare, dampar loss med allt jag kan. Det är för att jag ska hålla mig vaken och för att jag ska slippa göra sedan.  Därtill är ju våra dammsugare sådana där självgående så jag behöver inte göra så mycket med dom.

Det handlar om att sonen vet precis vilka trådar han ska dra i för att han ska få i gång mig.  drar han igång mig slipper han ju själv göra saker då blir det ju tjat och gnat.  När han lyckats så vet jag oftast inte om att jag ramlat dit.

Men nu är det snart klart bara någon timma nu, sedan springer vi ut i sommaren.

Välkommen sommaren nu är det jag och du, nu är det slut på att misslyckas en stund. Nu är det stunden här och nu som gäller.  Tänk att jag som är så vuxen och gammal ännu älskar sommarlov även om jag inte själv är ledig.

Lev nu just nu.

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Välkommen du härliga sommarlov.”

  1. Profilbild för Anne-Marie

    Sommarlov är härliga! Njut av det även om inte du är ledig. 🙂 Ha en fin lördag!

  2. Profilbild för malixse

    ja dom är det igår firade vi sommarlovet med både amerikansk äppelpaj och jordgubbstårta Jordgubbar det är sommar det. Synd bara att de är så dyra kostar 80 kronor för en liten låda och då tycker jag det är för mycket

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook