Begär

det vill sig inte idag, advice Nu har jag inte rökt sedan i söndag, prostate hjälp det är bara tisdag. 123,

 

456,det handlar om tre för mig. Dagen 369.  sedan blir det 3 månader, 6 månader 3 år. Det handlar bara om att stå ut i den tredje dagen, sedan dag sex. Det handlar om tre oftast när jag gör något så blir det på trean det faller eller står kvar. Idag är det den tredje dagen,  och redan nu har jag fått börja prata med mina tankar om att inte gå till affären och köpa cigaretter.

Kanske är det bara inbillning i mig, men då inbillar jag mig rejält för oj vad jag redan jobbat i mitt huvud.

Men kanske har du inte rökt klart, hade du gjort det så hade du inte känt nu att du vill röka, säger tankarna till mig.  Men det är faktiskt så att jag för denna gången har rökt klart. För jag mår inte bra när jag gör det.  Genast dyker tanken upp, på vilket sätt mår du inte bra?  menar du att du mår bra just nu då?

I magen flyger det fjärilar omkring och det är tur att jag just nu är ensam. för jag är riktigt på riktigt sugen på att gå till affären, lägga ut 50 kronor på att kommer en dag närmare dagen då jag inte överhuvudtaget kommer kunna röka.  Det är bara ett sätt för hjärna att få det den bestämt sig för att den vill ha lustcentrat vill ha mera av nikotin, och de andra gifterna.

Nej, jag ska inte tänker inte gör det inte. Jag ska klara det jag har  ju klarat det 100 gånger innan. Har ju till och med varit utan nikotin i flera år. Så nu lägger du av där uppe i huvudet. Jag vill inte.

Hur kommer det sig att vi människor måste bombardera oss med olika begär? Vad är det  som gör att vissa av oss faller för frestelser och skapar missbruk. Hur kommer det sig att vi blir beroende?  Handlar det om att vi inte vågar känna känslan? När känslan dyker upp motar vi bort den med olika substitut.  Det är inte bara bedövningsmedel och kemiska preparat som kan bli till bruk.

Relationer, sex, mat, knark, Nikotin, träning, dator, till och med fb, städning, nässpray, tv, kaffe, te och  Cocacola, Ja du kan nog missbruka precis vad som helst.

I dessa ord jag skrev nu ser jag ganska många saker som jag har fallenhet för att fastna i.

Jag gillar mat, viss mat har jag till och med blivit beroende av. Idag försöker jag undvika socker för börjar jag med det så slinker det ner ganska  så mycket med chokladsaker.  Chili jo chili är ett behov som jag stillar ibland, vitlök, tzaziki det kan både jag och sonen äta som andra äter  filmjölk.

Nikotin, jo då här är det jag som är stenfast i missbruk och  där är det som det är för den som missbrukar alkohol. Det går inte att röka snyggt.

Precis så är det ju även för en alkoholist det finns inget som heter supa snyggt kanske kan man supa någon snygg men det är något helt annat.

Knarka, Jag misstänker att jag hade fallit pladask för det, där av är jag livrädd för just det. Och redan som liten ung tonåring insett att det där det ska jag hålla mig långt ifrån.

Träning önskar jag att jag i alla fall var lite beroende av, men där är det totalt tvärt om. Förutom när jag simmar det är nog den enda rörelsegrejen som jag på riktigt gillar.

Datorer, spel, fb, jo där  trillar jag dit hur mycket som helst ibland.  Här får jag till och med ta mig själv i örat så det gör ont ibland för att kunna slita mig.  Jag skulle kunna sitta hela dagar med datorn i knät och bara spela spel.

Ett spel som heter Travian jag vågar nästan inte ens skriva ordet eller ens tänka på det för här faller jag direkt. har lagt ner tusentals kronor på detta spel. Men idag har jag skrivit kontrakt för mig själv att aldrig mera ens gå in och kolla på spelet för jag fastnar direkt.

Städning jorå här trillar jag dit, här handlar det om min rädsla för bakterier, ibland när jag känner ångest kan jag dammsuga i flera timmar till och med så att barnen flyr huset. Har  till och med gått i KBT för att slippa städa så mycket.

Nässpray i det bruket är jag just nu, har  varit det i flera månader.

Kaffe nej eller jo på morgonen, te formligen älskar jag.

När blir saker ett missbruk?

Missbruk det måste ju handla om när bruket går före andra saker.

När det jag  brukar, bestämmer över min dag. När ciggen blir det som är viktigare än något annat.

När saken jag missbrukar är det som bestämmer.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: