Enkla saker kan vara svårt.

Igår va det den stora dagen på Ågernska. Det var utbildningsdag för Lärare från Göteborgs  Samskola.  Utbildningen har varit under flera utbildnings tillfällen.  Den har handlat om NPF, store   Mitt uppdrag var att ge lärarna en inblick i hur det kan se ut i familjen, ask hur det kan vara när man ska få ihop alla de där pusselbitarna som ibland är så svåra.  Jag menar alla de där lapparna som ska skrivas under, alla de där mötestiderna som ibland är så förgjordat svårt att passa.  Alla gympapåsar som är beroende av så många steg.  Steg ett är att kläderna ska komma till skolan, steg 2 att den där gympa påsen även hittar hem igen, att den ramlar ner i tvättmaskinen, lyckas hitta till tvättstrecket, och kommer i påsen igen samt sedan hittar till skolan den där dagen som det faktiskt är gympa igen.  Enkelt för en del men så förgjordat svårt för andra.

Tänk att det bland är de enklaste frågorna som är de svårast för vissa, för bara några år sedan visste jag faktiskt inte på riktigt varför det var så viktigt med kalender.  Kunde inte för mitt liv förstå varför man ska ha en sådan där mackapär och skriva in saker i.  Att jag inte förstod det berodde ju på att jag inte fattade vilka konsekvenserna blev. För när konsekvensen blev ett faktum då var jag någon helt annanstans.  När man har missat en tid och gjort det flera gånger, så är det faktiskt så att människor slutar höra av sig.  Det är faktiskt så att om jag missar en tid så behövs det inte så många missar.  Innan den jag bokat tid med har uppfattningen om mig att jag inte är intresserad.  Jag har haft många kalendrar många samma år. Men idag har jag inte någon.  Jo förresten, jag har en,  den står i bokhyllan som en påminnelse om att jag inte ska använda mig av en kalender i bokform.

Jag är en tekniknörd,  alla sådana där tekniska apparater är jag helt såld på. Just nu är det min lilla platta som är kalendern.  Just den där lilla söta plattan tappar jag minsann inte bort. Idag skriver jag in allt jag bara kan.  Där finns alla de där sakerna som jag behöver. Där bor min kalender i formen av googles kalendern. Där finns lite spel så att jag har saker att göra när jag väntar, där finns min dagbok, min bra bok. Där finns min kamera.  Det gör att jag idag faktiskt kan fånga stunder som inte är semesterstunder, utan ett sådant där enkelt ögonblick som jag annars inte kunnat fånga.

Gårdagen gjorde jag till en bra dag. Även om det var mycket oro i mig, innan och en stund i själva föreläsningen så blev det en dag som jag faktiskt är nöjd med.  Så roligt att träffa så många spännande människor och så fantastiskt att se att så många människor  va intresserade.  Tacksamhet bor i stunden.

Lev idag just nu, påverkar vi morgondagen……


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Enkla saker kan vara svårt.”

 1. Profilbild för Therese
  Therese

  Ha, nu kom jag att tänka på något lustigt jag måste berätta!
  Jag har nyligen gjort en ADHD-utredning som visade att jag har ADHD. Jag gjorde utredningen privat och när jag fick träffa sjuksköterskan på min allmänna mottagning sen så verkade hon lite missnöjd med att jag hade gjort den. Sen kommenterade hon att jag verkade så himla strukturerad när jag skrev upp den nya tiden till henne i min Almanacka. Jag hade sagt att jag hade svårt att strukturera nämligen.
  Jag kände mig lite förnärmad när jag gick därifrån.

  ”Brukar inte folk med ADHD använda almanacka!” tänkte jag ”Har jag inte tillräckligt jobbiga problem för att det ska räknas som ADHD bara för att jag använder Almanacka?”

  Sen läser jag här att du inte använder Almanacka.
  Ha ha, det är bara att insé fakta, Jag har inte ADHD längre för jag använder Almanacka. Fniss…
  kram Therese

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook