Koranen, pigga uppsaker och fototapeter

Hur hänger det ihop? Just nu, find jag känner mig lite ur gängorna, store nog gör vi det alla  lite till mans ibland.  Så här in på senvintern, tadalafil när vi nu har haft mörkret så länge och solens strålar bara tittar fram då och då.  Så är det klart att det kan bli lite down känslor.  I alla fall är det så för mig.   Jag har saknat havet, sjöstunder och friskluft tid, för jag gillar inte kyla.  Gillar inte regnet om det inte är en vackert sommar regn och just sommarregn var länge sedan känner jag.

Jag behöver piggas upp kände jag i morse,  Men först var det ett möte med hab, innan jag kunde ta tag i upp-piggandets göromål.  Redan där innan mötet kände jag att oj vad intressant. Där satt en man  som jag misstänkte arbetade som tolk.  Eftersom jag inte  har de där spärrarna som man ska ha, så frågade jag honom om hans roll och om han arbetade som tolk.  Jo då,  men han var inte bara tolk, utan  jobbade med massvis med olika saker inom vår integration.

Eftersom jag för några år sedan fick förmånen att träffa en familj från Afghanistan så pratade vi en del om hur det står till med integrationssamverkan i detta land.  Vi hade olika syn på det här med behandlingen av våra ny anlända.  Jag berättade att jag tyckte vi kunde göra mera och vara mer storsinta, mindre byråkratiska. Men han tyckte Sverige och svenskarna gjorde mera än väl. Vi diskuterade både Koranen och kvinnosyn, könsstympning och utbildning.

Oj oj, har inte skrivit på länge ser jag, eller känner, jag och tankarna är strida. Utspridda och springer åt olika håll känner jag.   Egentligen så var det pigga uppsaker som jag skulle skriva om men, mötet i morse med den Arabiska tolken var intressant.

Uppsaker få mig att må bra känna kraft och inte vara nedstämd av vårt mörker.  Bäst mår jag vid havet, som den Göteborgare jag egentligen är.  Eftersom jag svek, flyttade till Dalslands mörka skogar så är det längre till havet än jag hade innan.   Förr när sonen var liten  kunde jag gå till Askim tillbringa dagen där.  Idag är det minst 12 mil. Idag blir det ofta en tur till sjön eller sjöar, det finns många här uppe.

Pigga uppsaker hittade jag även http://tapetstore.se/

Tänk att tapetsera in en sjö i sovrummet vakna upp och mötas av  en vacker bild. Tydligen kan man  ladda upp en egenbild, så de gör en fototapet av din bild.  Då skulle jag vilja en bild av Skrea stand som jag tog i vintras.

Det gör inget att bilden är mulen och känns lite kylig.

När jag tittar på den kan jag nästan höra vågorna, känna hur vinden tar tag i mig. Känna doften av havet och känna saltstänken som blev till då jag tog bilden.  När jag kysser havet sjunger Lundell,  men när jag är vid havet skriver jag.  Då renas hela jag, tankarna blir ljumma, takten saktar ner och jag mår bra.  Jo en sådan vägg hade jag velat vakna till varje morgon. Hm kanske är så att jag ska se till att gö det. Ska nog ta och prata med Herr Nilsson om saken. Eller kanske hans bror, för han är ju målare och kan säkert ge tips om ett och annat.  Fast de hade rätt bra tips på sidan som visade företaget om hur man får till det där med just fototapeter.

När jag är vid havet……

Lev idag just nu så tittar solen fram lite grann. 🙂


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook