Smakar ni också på Vår och den stundande sommaren?


visst är det en ljuvlig årstid vi träder in i nu.  Smäktande och fantastiskt vacker. Just den här tiden, sick innan allt exploderar ut i alla färger är så trånade och väntande, viagra tycker jag.  De fösta tussilagons har redan visat sig och fåglarna sjunger för oss, när vi tar oss tid att lyssna. Till och med jag som hör mindre än bra, hör dom, hör hur de förbereder sig för den väntande sommaren. Någon sa till mig att det är tiden nu och fram till Midsommar som vi ska lyssna, sedan slutar de sjunga dessa vackra toner. Varje vår tänker jag på just detta. Oftast glömmer jag av det till midsommar. Så om det stämmer har jag inte en aning om.  Kanske blir det just detta år som jag faktiskt får veta, kanske kommer jag komma ihåg att tänka på det just i år.

Jo idag är verkligen en underbar dag. Redan i morse tog jag och maken bort sängkläderna. La dom i tvättmaskinen, tvättade dom för att sedan få förmånen att  låta tvätten torka utomhus. Nu ligger de soltorkade sängkläderna i sängen igen, doftar underbart friskt rent och om jag får säga det så luktar det även lite sommar.

Idag tog maken fram vårt förtälts bord ställde det på altanen. 20140329_154755

För vår trädgårdsmöbel som vi brukar ha, behöver lite upprustning, innan vi ställer ut det igen.20140329_154912

Det visste vi redan i höstas, men då tänkte vi att vi har hela vintern på oss.  Vintern är nu över men, bordet behöver fortfarande slipas och oljas in så vi får nöja oss med ett blått platsbord så länge.

 

Jag tjuvstartade med en gång Bordet och de två stolarna  stod på plats.  En kopp med latte, min mobil med en talbok i öronen, så satte jag mig i solen och mös. Kaffet blev kallt, för jag glömde av det så fort jag satt mig tillrätta, för att låta min kropp och mina sinnen smaka på solen.

Fortfarande  har vi funderingar på om vi ska sälja vår husvagn.

Vi har liksom fått andra intressen, eller nej, nu blev det inte sant. Vi har kommit fram till båda att två, att vi får sluta upp med att smita undan.  Tänker att pengarna som vi lägger på camping och husvagn, nu ska läggas på annat.  Vårt hus behöver omsorg och vi har liksom inte tid med att smita längre. Dessutom har jag redan i februari satt olika grödor på odling här ska odlas i sommar, Chili, tomater, Squash, gurkor och massvis med kryddor.

20140329_154849
20140329_154831
Här ska odlas i sommar :)20130507_122030

Av erfarenhet vi vet, att om vi ger oss av  som vi brukar, så vissnar det i växthuset redan innan maj månad är slut.

20140329_154801De här små gurkplantorna får smaka lite sol så här på eftermiddagen :)

Denna sommar vill jag lyckas. Denna sommar vill jag vara hemma, bara vara. Slippa känna skulden i att  när jag är i husvagnen borde jag vara hemma,  när jag är hemma känna att jag borde vara i husvagnen.

Dessutom om vi säljer den  så blir det en mindre utgift. Just mindre utgifter gillar jag.  Det är aldrig inkomsten som är problemet, utan just utgifterna. Det är där man kan spara pengar :).

Nu lär vi inte gå med någon vinst, på vår husvagn för vi har endast tänkt ta det pris vi har kvar i skuld på den. Kanske kommer vi ångra oss.  Men det  tänker jag att vi inte kommer göra, för jag brukar inte ångra.  Jag tänker inte ångra livet, vilket det blir i mina tankar. Skulle vi sedan få husvagnsabstinens, så ja, men då får vi väl köpa en ny då i så fall. Just nu känns det inte som vi kommer ångra.

Nej nu har jag babblat på känner jag, nu ska jag ut och njuta av solen och känslorna av att det snart kommer en ny färgsprakande försommar igen. Ha en fin härlig eftermiddag och kväll.

Lev idag, just nu lyser solen och jag nästan lyser i kapp med den.


Ett svar till “Smakar ni också på Vår och den stundande sommaren?”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.