Bada jo sånt gillar jag.


Idag gick vi upp tidigt jag och Dessan, unhealthy hon ville hjälpa till med utflyktsmaten. som det barnbarn jag är till min farmor så är just det där med utflyktsmat viktigt. Inget ska fattas när man packar som min farmor så det fanns både kaviar mackor kokta ägg, ailment grönsaker, decease bullar kex och muffins.  Festis, vatten och kaffe. Vid niotiden åkte vi hem till dottern som också ville ut och bada.

Därefter åkte bilen till Sandviken, tror det är något speciellt med just Sandviken för min dotter och när vi va där så berättade hon för småbarnen om hur hon likt de andra barnen som var där lärt sig simma just i den simskolan.  Den fösta halvtimman vågade inte barnen bada, det va för kallt. Men efter lite försök att vi i alla fall skulle doppa tårna så var de i sjön. Kian var inte riktigt på badhumör, så han tröttnade efter en stund. Han har  precis haft öroninflammation för en vecka sedan. Kanske va det sviter efter inflammationen som gjorde det.

Men fröken Dessan hon kunde minsann det var lögn att få upp henne ur vattnet. När vi skulle fika så satt hon snällt på filten i ca två minuter, åt en muffins. När hon var klar berättade hon att hon måste tvätta sig.  Jag sa då till henne att det kan hon göra på det grunda vattnet. vilket hon gjorde någon sekund. Sedan gick hon ett steg längre ut kollade läget,  sedan ett till och ett till. Varpå mitt kaffe fick bli kallt min bulle oäten. För den tjejen kunde bada hon. Tur att dottern va med så vi kunde växla om i att bada med henne.

Efter ett tag ville Kian åka till sin mammis, var på vi åkte ner till Uddevalla och lämnade barnen.  På vägen hem åkte vi in till Ellenö sjön och stannade där i två timmar. Badade i den lite kallare sjön vilket va skönt där var nog kanske bara 18 grader. I Sandviken måste det vart över 20.  Jag gillar inte när det blir för varmt i vattnet jag gillar när det är runt 16 -18 då är det skönt att bada.  Dessutom inbillar jag mig att det då är mindre bakterier då.  Men just det har jag inte några som helst belägg för utan bara mina tankar.

Lev idag just nu Igår är förbi och morgondagen den är inte här. Just nu är det vi kan påverka och verka i.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.