Att må bra är olika för alla och det gäller att jag hittar till det som är mitt sätt.

Det gäller att hålla sig över ytan, look över ytan och inte ramla in i allt för mörka tankar. Jag brukar göra det i mörkret, men nu  verkar det som att jag är på rätt väg igen. Energin har kommit tillbaka och livet i sig känns ganska så  bra faktiskt.

1656362_10151952737528341_1213402230_n

Nu gör ju jag massvis med saker för att må bra.  Jag har insett att vill jag må som jag är värd, så måste jag  själv ta tag i, att just må bra.

Det första och viktigaste sättet för mig att må bra handlar om att träna. Träning tänk för bara några år sedan hade det varit en lögn om jag skrev det. Jag trodde då helt på att visst är  motion bra men, bara för andra. Jag behöver minsann inte träna.

Idag är jag av helt andra uppfattningar. Igår när sonen var här på lunch så sa han: mamma du ska vara stolt över dig själv, du är ju jätte duktigt på det där med att träna. Hur många femtioåringar tror du kämpar så som du gör.  Jo, jag  tränar ganska så hårt.  Cyklar minst i 40 minuter så att svetten rinner som om jag vart ute i ett ösregn.  Minst 40 minuter blir det, ibland en hel timma beroende på vad som står på dagslistan.  Efter cykeln så blir det gym träning, ena dagen axlar och rygg, andra armar och mage. Den viktigaste träningen som är för min höft, gör jag oftare inte varje dag men ofta.

1794705_10152397382248341_4403083860712827640_n

Denna månaden slår jag rekord på träningstider, bästa någonsin. Just sånt måste jag ha för att verkligen göra, fast nu har jag börjat släppa på just  bästa rekord och bättre än förra månaden.  Idag är tanken mera: det är bara att gö.  Just det där gö är utan R. Det är la bara att gö, är det för mig. Ofta tränar jag minst fyra gånger i veckan ibland mera.  Tidigt på morgonen eller efter doktor Phil.

I höstas  gick jag en utbildning i KBT och självkänsla och snart är det  dags för sömnskola.  Jag vägrar att ramla in i utmattningssyndrom och depressioner  mera. Så jag försöker hitta till ordet balans, i min vardag.  Här handlar det mycket om att ledig tid, är ledig tid.  Då ska det inte slinka in massa möten, eller andra saker. Det är ledig tid och då jag försöker hålla på just sånt.   Visst lite mörker bor det hos mig, men det mörker kan jag hantera och jag hanterar det utan mediciner.

Fast lite extra boosters genom kost och må bra saker.  Jag måste göra saker som jag tycker om. Måste få ligga på soffan och kolla film i dagar ibland.  Men det viktigaste av allt, är jag måste  verkligen måste  hålla i gång min kropp med träning.  Att jag nu även har hittat till en ännu nygammal vana är att jag lyssnar till min farmors råd hon gav under sitt liv.DSC_0003

Jo visst, farmor är död, men för mig lever hon, jag till och med kan höra henne ibland när jag gör saker.  Nu  i nästan en månad har jag  tagit fram min råkostcentrifug.  Farmor recept, som jag lagt till lite i.  Ger mig världens godaste morgondrinkar, fulla med vitaminer och nyttigheter.  Råsafter av morötter, apelsiner, ingefära och chilisar, spenat, broccoli,  selleri, citroner mm. Bättre än så kan inte min dag börja.

 

Ett stort glas med  godmorgondrinken, sedan ner i källaren till träningsvÄrket  och där efter dusch, så är dagen min.

Att skämma bort mig med Nature made krämer och sånt har blivit en vana som jag inte kan vara utan.  Helt grymma underbara produkter till ett pris som vem som helst klarar av.

10625022_10152400190638341_4529278198218774481_n

En gång i månaden minst  går jag in på deras sida och beställer lite till mig själv och sånt som jag kan ge bort i presenter. Jag gillar att ge bort så presenter lite hur som helst 🙂

600898_10151798906313341_666574414_nLite skrivande i min jag är bra bok och summeringar av dagen ger lite extra guldkant på dagen.

 

 

 

 

Mitt sätt att må bra. Mitt sätt att orka leva, leva lite mera än jag gjorde innan.

Lev idag just nu, igår är ett minne och morgondagen den vet vi inte ens om om den är vår egna.  Ta hand om dagen idag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook