Idag känner jag stolthet.

Inget som händer utan att det har  något gott med sig. Under veckan som gått har jag varit sjuk. Legat på soffan eller i sängen  hela dagarna. Inte ens orkat göra mat för jag har varit jätte sjuk.  Men det var då jag igen kom på hur bekvämt det är med  min bärbara dator.  Den har bara legat under tv bänken under höst och vinter, buy förutom då när jag  haft den med på föreläsningar.  Maken hjälpte mig köra om datorn till fabriksinställningarna och  tömt den på allt krafs som hittat in i den.  Så nu är den som ny.  Pigg och  snabb och inte massa kraft på skrivbordet som ta min uppmärksamhet. Så på något sätt blev det bra med att vara sjuk. Jag hittade ju till min bärbara dator för att inte ha för tråkigt. 🙂

Idag vart det tandläkarbesök och det spelar inte någon roll om jag är 50 eller hundra. Just tandläkare är min stora skräck. Men idag  gick det bra till och med helbra.  När jag kom in till tandläkaren så sa jag med en gång att jag är inte helt säker på att jag fixar att laga idag.  Tandläkaren förstod och sa men vi gör undersökning.  Efter tio minuters överläggning med tandläkaren som vill ta bort vissa amalgam fyllningar förklarade att det är högst 60 sekunder han använder borren  i tanden. Det va då jag kapitulerade.  På med lurarna i öronen Eva Dahlgren stod för musiken. Där efter va han igång. Först bedövningssalva, site sedan bedövningssprutan som inte ens kändes. Därefter va det bara att köra på.  Högvolym i lurarna som va i öronen händerna på magen och det blev en ny fyllning som inte va amalgam.  Vi beställde till och med  en ny tid för att fixa till en annan tand. Då lovade han att  borrningen skulle ta högst 75 sekunder.

Idag har jag vuxit, ed idag har jag utmanat mina fobier.  Har känt mig stolt hela dagen över vad jag utsatt mig för.  För bara några år sedan vågade jag inte göra något utan att jag  blev nedsövd, därefter klarade jag det med lustgas, sedan blev det lugnande. Nu blev det Eva Dahlgren, bedövningssalva och bedövningsspruta.  Jag har vunnit en  seger jag gjorde det och till och med helt avslappnad när jag gjorde själva ingreppet.  Vilken seger, vad duktig jag känner mig.  Idag är en dag som jag vunnit en seger och  känner mig stolt över mig själv.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook