Sommarlov och semestertider är inte samma sak, bara nästan.

Asså nu är det sommar lov snart, try snart är det sommarlov och inga tider schema som ska passas.  Men det började konstigt för i morse när sonen skulle åka sin taxi så vart det ingen taxi där ute.   Han log på trappan utanför och vilade sig medans han väntade på taxin som kör honom till skolan.  Vi har fått till oss tiden 7.45  att det är den tiden som gäller. Klockan gick och ingen taxi kom.  När klockan är 8.00 ringer jag till  Fasta resor som liksom står för bokningen och frågar vart taxin är.  Då får jag till svar:

– Det va en bom taxi.

– Ojdå vad är det för taxi frågade jag.

– Det va ingen som åkte med, healing som kom ut till taxin, search  svarade hon i luren.

– Men vi har ju stått ute och väntat sedan 7, 40 taxin ska ju komma 7.45 svarade jag. Det är ingen taxi som varit här, sa jag.
– Ja, men den va där 7 och 36.
-Men konstigt han ska ju åka 7 45 svarade jag, då kan den ju inte åka 7. 36
-Jo då, det kan den för i våra papper står det 7 och 36, svarade hon.
– Är det ändrat nu då? frågade  jag och varför har ingen ringt och frågat varför vi inte är ute? frågade jag.
– Det har dom, svarade hon.
– Men jag har ju haft med telefonen, svarade jag och ingen har ringt.
– Men du, säger hon, tror du att det va jag som satt i taxin, det kan ju inte jag veta svarade hon.
– Men samarbetar inte ni i växeln och taxin, frågade jag?
– Jo, jag sköter ju bokningen.

När jag lägger på känner jag mig som ett sophuvud, känner att konstiga svar jag fick av något som ska vara ett service företag,  ett företag som liksom ska hjälpa människor som har lite svårt, med det här med olikheter och ovanor.

Ny taxi kom 08,20 sonen kommer vara lite sen till sin avslutning.
När Taxi chauffören kom, tänkte jag ge honom fiskar som va varma. Men han va så trevlig och klok, så jag glömde av de varma fiskarna…..
– Finns alltid dom som inte ska jobba med det dom gör, sa han…..

Jag liksom nöjde mig med det,  kände att skönt nu är det sommar lov, inga tider inget passande. Jag kan vara på jobbet utan ont i magen, för att tider missas….. SOMMARLOV inga tider att passa för sonen, inga samtal till fasta resor och inget som missas, just nu i alla fall. Sommar lov för sonen men även för mig känner jag i alla fall sommarlov i magen för mig.

Ringer telefonen så handlar det inte om skolan, sonen eller taxi tider. Skönt nu tar jag och min familj sommarlov…. och semester det tar vi om ett tag då är det inte ens jobbtider som ska passas då är det semestertider. Vilket för mig är inga tider alls. Inga tider alls scheman är bra scheman för mig som saknar förmågan att känna tiden……

11425074_10152921949843341_3899699913103330996_n
Kämpar för fullt med min rabatt. Det är så här det ska bli i min trädgård 🙂 det som är borta är borta inte så mycket kvar nu….
11401000_10152921949778341_1354340689985749312_n
Fast det ser ut så här ännu men inte så mycket kvar, det som är borta är borta 🙂
t 4
En liten bit kvar och hela växthuset är fullt av chilisar 🙂

 

 

 

 

 

Lev idag just nu, igår är minnen av trädgården för mig. Morgondagen är framtiden inte här ännu så idag kan vi smida planerna för morgondagen.  Så just nu är ordet som bor inom mig. Just nu vill jag leva  Just nu…. La la la

Ta hand om din dag.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: