en ny fas i livet nej en nygammal.

Men godmorgon, ask idag blir det en härlighetsdag för den började redan nu på morgonen. Här men kaffe och altanen samt den lilla röda datorn. Den är fortfarande favoriten men lite krånglig när jag inte håller på med den hela tiden.  Windows 8 är krångligt innan man kommer in i tänket.   Nu är det inte många pass kvar innan semestern, troche två veckor sedan är jag där ute i ledigheten. Inte en tanke på jobb ska jag ha utan bara lediga dagar.  Redan efter sista jobbpasset har vi tänkt oss måla om vårt hus.  Lördag kl 11 gör jag sista jobbet gå hem sedan semester.  Då har vi tänkt ge vårt hus en mjuk blå färg. En helt ny look.  Denna gången ska jag inte måla hus och slipa efter målandet som jag gjorde förra gången utan denna gången ska det slipas först om det nu ska slipas.

Jag lär mig av misstagen för det där som jag gjorde förra gången satt och målade och fick för mig att slipa efter va dumt.

Nu ska jag inte bara måla hus denna semester för jag ska även måla en tavla eller två. Har åter igen kommit i gång plockat upp mina målargrejer och gör i mindre skala än innan.  Redan nu finns det en där det står årtalet 2015 på.  En signerad tavla är en klar tavla, prostate  när maken sa den är klar så skyndade jag mig skriva mitt namn på den, lät den vara klar så som den är.

Känner hur idéerna inte får plats i huvudet på mig nu när jag tagit fram mina penslar igen. Skulle vilja bo där framför stafflit  hela tiden, inte ha tider att passa.  Men så är inte livet för mig inte just nu i alla fall. När jag börjar måla blir det alltid i mig att sömnen tar stryk,  jag får svårt att sova och vaknar på natten funderar på om det är morgon, så jag kan smyga mig upp och måla.  Denna gången är tanken att jag inte ska ge efter för sömnen utan snällt ligga kvar i sängen tills det är kristligt att gå upp och sätta mig där.

Men inser redan nu att målandet har tagit över vissa delar av mitt vardagsliv. Bloggen har fått vila, sista inlägget är skrivet vid midsommarafton, nu är det 1 juli.

Så nu är det den där kreativa sidan i mig som hittat hit igen, den där skapande, den där tråden i mig som  är härligt mysig, men även  faktiskt gör lite ont när det handlar om avbrott och början. Timmarna räcker liksom inte till när penslarna står framme.  Ger ångest när tiden börjar ta slut och kvällen är natt.  Gör saker med mig på dagarna för tiden försvinner när penseln är i handen.

Helt plötsligt är tiden inne för något annat och maten borde lagats för länge sedan när jag målar.  Hoppla oj nej nu får jag sluta skriva för här ska  tränas lite och sedan några sträck på en duk,  gårdagens duk ska tvättas ren och här ska göras en och en annat färgklick på duken. 11665741_10152958776503341_3587707666904982932_n

 

 

 

Lev idag just nu, igår finns inte längre kvar är historia morgondagen inte här inte ens självklar. Idag just nu är det som bor i stunden nu andas jag nu ser jag det vackra i livet…. ta hand om dig och glöm inte du behövs i den här världen du är viktig…..

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: