Kärlek gör något med tiden och världen. Just nu behövs kärleken i massor…


Godmorgon, semestern är slut och jag har jobbat några veckor nu. Jobbat på det nya jobbet. Det har varit mycket att ta in, många rutiner som ska läras in och många människor att lära känna.

I veckan som  var  åkte jag till mitt gamla jobb och träffade de som bodde där.  Asså jag säger bara kärlek.  Inte konstigt att jag gillade det jobbet så mycket.  För så mycket kärlek som är samlad på ett och samma ställe. Det var så mycket kärlek, så roligt att träffa pojkarna och prata med dom. Två av killarna hade tydligen tänkt sig att de skulle promenera till mitt nya jobb för att hälsa på mig. Jag fick förklara för dom att det inte går. Att de liksom inte får gå dit och jag får inte ha gäster på jobbet.  Men ni ska veta att det värmde mitt hjärta.

Det är stora manifestationer runt om i vårt land. Våra asylsökande samlas i grupp runt om i landet för att strejka, de vill få möjligheten till att äntligen få lugn och ro. De vill börja leva i stället för att bara överleva. De möter hat med kärlek.  De möter hatet med kärlek i både ord och bild. stora röda hjärtan visar de upp. Dansar sina vackraste dans och har bara en önskan. En önskan om att få leva här i vårt fria land. Jag önskar dom inget mera än att de ska kunna börja leva på riktigt i vårt land.

Nu känner jag att nu måste väl våra politiker och migrationsverk snart inse att vi måste våga vara svenskar på riktigt. Vi måste våga låta dessa unga människor få möjligheten till att leva i ett fritt land. Vi får inte göra som vi gör. Det handlar om människor. Unga människor som lämnat sina familjer för att få en möjlighet att börja leva, få leva utan förföljelse och mördande bomber. Vi svenskar kan och skriver historia just nu även om vi inte tror det.  Historian kan bli något vi skäms över eller något vi kan komma att vara stolta över.  Som det ser ut nu lär vi ha svårt att möta denna tid i framtiden.  Gör vi som vi gjort nu utan förändringar kommer våra barn att skämmas över oss, deras barn kommer fråga sig hur blev det så, hur tänkte dom.

Redan för tre hundra år sedan vart det en kung som lät flera tusen turkar komma till vårt land, han till och med sa att självklart ska ni ha möjligheten till att tro på det ni tror på. Vi måste våga öppna våra hjärtan och låta dessa människor äntligen få leva i stället för att bara överleva.  Vi måste göra något nu. Vi måste vända trenden och öppna våra stängda ögon och se, öppna våra hjärtan och våga vara medmänskliga och ta tillbaka tron på att alla har rätt att leva i fred och utan förföljelse. Av hela mitt hjärta så vill jag att vi hjälper istället för att ta bort ljuset från dessa människors ögon. Vi behöver mera kärlek i den här tiden, Kärlek är det va den här tiden behöver….

Lev idag just nu, igår är historia och morgondagen ligger där borta i framtiden.  Ta hand om dig..

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.