Ditt ansvar att leva lyckligt


En ledig dag. Är för mig en ledig dag. Idag har jag endast vilat, lekt med färger och lagat mat. Maken köpte en hårfön till mig idag, inte till mitt långa hår utan för att jag ska ha den i mitt målar rum. En stor tavla på en och en halv tavla är nertagen från min tavel-vägg för att målas över. Det lär bli ett annat motiv emot vad det är idag. Nu ska jag jobba helgen men misstänker starkt att det kommer bli en ny tavla inom kort igen. Jag älskar när jag är kreativ.

I morse när jag satt med mitt kaffe och kollade mobilen. Då av en slump visade det sig en film med klokheter av Kay Pollak. Ni vet han som när han pratar skapar en massa känslor i kroppen, beroende på vart i stegen av utveckling man själv befinner sig. Förr när jag läste och kollade filmer från hans föreläsningar, så kröp det i kroppen på mig. Ibland upplevde jag till och med ilska och skumma känslor som gjorde ont på ett konstigt sätt.

Idag är jag längre fram på den väg, som Kay pratar om. Liksom ser framemot när jag hittar klokheter från honom. Får aha upplevelser och känner hopp i livet. Idag berättade han om 6 sanningar som gör livet mera enkelt. Den första är att den största uppgiften jag har i mitt liv är att göra mig själv lycklig. Att befinna mig oftare i lycka än i olycka. Det där ska jag försöka träna mig på just nu. För jag har liksom (förlåt Kay), men liksom glömt av hans klokheter ett tag.

Men nu ska det bli mera Kay sätt igen. En sak som jag just nu reflekterar över är att oftast när Kays tankar hittar till mig så målar jag tavlor. Det är ofta i de stunderna som jag hittar till hans sätt är se på livet. Kanske för att det är så nära mig själv, att det är i de stunderna som jag är mera i mig själv där jaget i mig pratar. Nåja nog om det kolla in Kay, han har så många klokheter som gör saker med ens sinne, tankar och känslor.

Klokheter från Kay Pollak men med mina tankar.

Du har ansvaret över att göra dig själv lycklig. Det enda som vi med säkerhet vet är att historian är inte här, i nuet. Det är något som inte längre finns, vilket gör att vi inte kan påverka det eller göra saker ogjort. Det är här i nuet vi är och just i det här ögonblicket har jag möjlighet att faktiskt välja lycka. Det är just i den här stunden, jag lever, har möjligheten till att välja glädjen i livet. Just i denna stund är det för första gången i resten av mina dagar här på jorden. Just nu när jag sitter här, nu när jag trycker ner tangent efter tangent så gör jag det för första gången på resten av mitt liv.

Just nu är det som gäller, känner av känslorna i kroppen och landar i att jo, jag är ganska lycklig just nu. Just nu när jag sitter här och skriver. Känner till och med tacksamhet över att jag faktiskt har en dator att skriva på, att jag har förmåga att skriva. Att jag har förmågan och möjligheten till att måla mina egna tavlor. Har någonstans att bo.

Det skulle kunna sett annorlunda ut, men oavsett hoppas jag i mig att jag ändå hade förstått viktigheten i att faktiskt inse att tacksamhet gör något med mig, oss alla.

Nåväl kanske inte slut på ord men vill inte trötta ut dig. Lev just nu, igår finns inte här och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller, just nu lever du och andas gör det i lycka.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: