Frillesås. Vackert…..

Vackert är nog bara ett förnamn för det är mera en vackert. Så vackert att det är svårt att sätta orden till förklaringen.

Idag vaknade jag i Frillesås. Vallersvik camping, campingen ligger precis vid havet. Havet sa till mig, du måste bada, på väg till Lvl^ från havet träffade jag en herre, som var på väg ner för att ta ett bad. Då passade jag på att fråga grader, han hade en termometer i handen. 19 grader sa han, jag sa men herre min skapare då går det att bada alla dagar i veckan. Måste upp och hämta badkläder. Vi pratade en del om denna vackra plats, innan jag gick för att ta på badkläder.

Här är vackert, Jag gillar havet i Halland. Kanske för att det var här, jag växte upp och hade min ungdom. Men det är något speciellt med Halland. Det börjar redan i Kungsbacka, som är min ungdomsstad. Lerkil, Hanhals, Gottskär, det är där Sverige i mig är som vackrast. Bäst är Lerkil men, det handlar nog om att det var där jag och min farmor badade.

Frillesås och Vallersvik, Har nästan allt i ett, har den där sanden som bor i Varberg, Falkenberg, Halmstad. Men den har även klipporna som jag älskar. Här finns liksom allt. Hit vill jag tillbaka.

I förrgår hade jag en extra allt av Menieres sjukdom. Då har man huvudet fullt av yrsel, illa mående och en gräslig trötthet. Det var längesedan jag hade det som jag hade det i torsdag. Låg nästan hela dagen i sängen och sov. När jag inte sov satt jag i soffan och försökte hålla huvudet stilla. I går blev det efterdyningar av syndromet, jag fick hålla maken i handen när vi gick. Jag var rädd för att ramla vid de där dropptakterna, av yrsel. Eftersom maken inte badar fick jag klara mig själv i havet. Skulle jag ramla där så var det sandbotten och grunt vatten. Det hade gjort liten skada att ramla. 20 grader i vattnet, gjorde att det blev långa dopp och två gånger. Ännu finns det lite doft av sommaren känner jag.

I ett inlägg om Frillesås, Menieres sjukdom och Havet så måste ju få ändå ABBA få plats. Hm just det skulle jag nog börjat med att skriva men nu blev det här jag skriver det. Sist men framför allt inte minst får jag tillägga. För just ABBA är number one. ABBA låten: I still have fait in you, Hänger kvar i tonerna i huvudet. När låtarna fastnar så med en gång, då är det bra låtar. Har fortfarande glad-heten i min kropp av att dom igen gjort musik. För mig stålar Deras musik om Kärlek. För mig är ABBA kärlek. I och med deras nya låtsläpp så bor det gamla härlighetskänslor som jag inte känt sedan 1982 i kroppen. Dom där förväntansfulla känslorna om att snart, snart kommer jag kunna köpa en ny skiva med dom. En till till min samling av massor av ABBA skivor. För självklart får det bli en LP skiva.

Nog om detta Igår är historia och morgondagen kommer först imorgon Just nu gäller Just nu andas och lev vi. Det ger oss möjlighet och ett ansvar att fylla just nuet med saker som vi gillar och mår bra av. Jag fyller på med toner från ABBA känner jag.

Just nu I still have fait in you.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook