Vad behöver Kvinnor?


Vad kvinnor vill ha. Ja, det är en fråga jag ställer mig just nu. Jag skulle bli jätte glad om du kan ge mig dina tankar. På riktigt riktigt glad.

Vad vill vi ha? Vad behöver vi för att må bra? Vem vet alla dom där frågornas svar? Kommer jag någonsin veta det? Behöver jag veta det? Näe egentligen inte. Men jag vill undersöka det. Kvinnor, Kvinnor… Det är något speciellt med kvinnor.

En grupp med kvinnor där bor de mjuka tankarna, där bor omvårdande om varandra och där bor en kraft som inte bor någon annanstans. Nu har jag inte någon som helst vetorätt eller något sådant. Men det har blivit så tydligt för mig just nu, att det bor en kraft i en grupp med kvinnor. En kraft där vi möts som kvinnor, utan någon som helst strävan efter att bli något mera än någon annan. Där kvinnor möts för att mötas, för att göra saker tillsammans för sig själv.

Idag när jag åkte till badet var dimman tät. Kyligt i luften, modet och lusten fanns någon annanstans än i mig. Men jag gjorde det som blivit min morgonrutin, när jag har lediga morgnar. Jag packade ner mina badattiraljer, borstade tänderna och gav mig av. Iklädd morgonrock, vinterstövlarna och mössa. Åkte den knappa milen, för att träffa min nyfunna badande kvinnliga vänner.

Idag blev det ett längre bad för mig. Kylan sitter fortfarande i kroppen. När vi stod där i det kyliga vattnet, tog jag mod till mig och prata om de där nya tankar, som flyttat in i mig. Den om att öppna en butik. Jag berättade om min vision, om känslan som jag vill ska infinna sig, i den som besöker min butik.

Att man liksom ska komma in i butiken känna sig välkommen, känna sig nyfiken och få en stund av lugn och ro, för att botanisera i välmående. Där ska man kunna få känslan, av att rå om sig själv. Jag ställde frågan till mina badsystrar om vad vill man ha i en sådan butik?

Till svar fick jag tyger, dofter, batik, gosiga vackra ull-stumpor, saker med färger, vackra tyger. Sådant som gör att saker fastnar som man liksom inte kan gå förbi. Hälsa, skönhet och möten.
För mig är det friskvård, en vård om sig själv. Jag vill att det ska finnas något för den som söker. Något för alla som kommer förbi.

Jag måste tänka om i mina butiksdrömmar, göra om och få till den där känslan att här vill jag vara. Jag tänker dagens ord, när du kommer in i butiken, ska du mötas av något nytt varje gång du besöker butiken. Ett ord att ta med sig i dagen. En av mina nuvarande kollegor kalla detta för kylskåpsmagnetspoesi.

Jag tänker mera att det är ord, som kan flytta in och göra dagen mera levande, mera glittrande. Ord som gör att man kan flytta och byta ut tankar, inom sig själv. Som ger hopp, fyller på med kärlek till sig själv.

I min butik ska det finnas något för alla, den ska inspirera till det egna skapandet. Där ska finnas färger att ta med sig hem, för att skapa något vackert för sig själv. Där ska finnas tea sorter, som doftar och gör dig nyfiken på tea. Där ska finnas garner, tvålar, vackra saker, vårdande omhuldande saker, har du svårt att sova, ont i magen eller har kommit till den åldern, som gör att du förvandlas till den mogna kvinnan, ska det finnas saker även för henne.

Här ska vi kunna prata om närhet i alla åldrar, ung gammal som i den mogna åldern, mens i den där menstiden. Homoner, Hormoner.

Här ska finnas möjligheter till att få en bättre sömn, bli uppiggad, känna mindre oro. Här ska bo friskvård i alla dess former. Du ska kunna hitta saker för att ta hand om din kropp. Du ska hitta produkter som gör att du och din hud och ditt hår ska må bra. Det ska startas upp små workshops tider där vi får mera kunskaper om hur vi tar hand om oss själva. Här ska vi prata om alternativ att välja naturliga produkter som kropp och själ välkomnar. Här ska vi vara noga att ta hand om vår miljö inom och utanför oss själva. Vi ska vara måna om naturens egna krafter.

Här ska även finnas saker för att ta hand om din själ, ditt inre väsen och kärlek. Jag vet att man inte kan köpa kärlek på burk men affären ska andas kärlek, den ska ge bort kärlek i den rena skära kärleken till livet själv.

Igår pratade jag med revisorn, han var optimistisk skeptiskt. jag var tvungen att fråga min klokaste kollega, hur jag skulle tolka detta. Hon svarade att hm, jag tolkar det som att ser illa ut men, prova fast ansvaret är ditt. Hon ställde även en klok fråga till mig. Vad är det värsta som kan hända. Det värsta som kan hända att jag har fel och att jag förlorar pengar, tänker jag. Men förlorar det finns ingen vinst i att inte våga saker. Då vare sig förlorar du eller vinner. När jag pratade med revisorn om bokföringen sa han nej, nej, nej. Men ser du en utvecklingspotential och inte köper lagret så ska du vara skeptisk. Det är väl det som är mitt problem, mina impulsiva drag i mig har svårt, att vara skeptiska. Där svarade revisorn mig att det är då jag ska ringa honom. Jag lovade att göra det. Tänka sig jag tror jag gör det.

Jag gjorde en test en gång, Något Jungianskt test av bokstäver. Där fick jag svara på frågor som visade mig en personlighetsprofil av att jag hade egenskaper som visade på Florens Nightigal, att jag är merra av en vissionär där jag ser bortanför skogen horrisonten. Att det är min kreativitet som gör att jag gör saker. Kanske dags nu att verligen ta tag i det där kreativa. Naghtigalen i mig att hjälpa…..

Nog om detta, behöver göra dagen. Ska ringa till ägarinnan idag ställa frågor. Fundera med på utveckling och leva i min kreativitet. ta hand om dig. Du är precis så bra du ska vara. Du måste bara våga att vara dig själv för en stund.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen är ett svar på det vi gör idag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.