Morgonbad, Poliser, Mary Kay.

Det var en bra morgon som började, idag. Vaknade redan innan kl 7. Satt och fick tid att njuta av mitt kaffe. Därefter blev det ihop-packning och iväg, till min och mina badsystrars mötes plats. Morgonen var magisk solen visade på trädtoppar av guld. Kylan var mindre kylig, på land. Vattnet var 5,6 grader kallt. Redan när vattnet började nå knän, blev stegen långsammare och det kyliga vattnet gjorde motstånd i min kropp.

Men en av mina badsystrar coachade mig fram, till att verkligen doppa mig. Det tog tid idag. Det var kyligt och svårt, att doppa ner axlar och rygg i vattnet. Nu gör du det, nu doppar du dig, sa hon. Då gick det liksom inte att inte doppa ner axlarna, i vattnet. När kroppen sedan är nere i vattnet, blir det först en stickande känsla, därefter sätter kroppens värmesystem in, för att hålla borta kylan. Det känns som när man öppnar en omskakade falska med sockerdricka.

Den där känslan ger energi, kraft och endorfiner som sprakar loss och fyller kroppen med harmoni. Som när en symfoniorkester startar upp ett inferno av kraft. När morgonen startar så här, går det inte att välja en dålig dag. Spelar ingen roll vilka händelser, hur dagen ser ut så blir det att göra bra val. Ordspråket Det spelar inge roll hur du har det utan det är hur du tar det som är av vikt. Min morgonrutin som jag har kommit att älska långt inne i själen. Alla borde testa det, allt handlar om viljan, viljan att släppa rädslan för kylan.

När jag kom hem ringde maken, han hade stannat framför ICA supermarket på Orust. Där hade det suttit ett äldre par som arbetade som tiggare, vid ingången till ICA. En tredje hade precis kommit dit, de som redan suttit där innan. Hade blivit otrevliga emot den kvinnan som kommit dit. När maken hade betalat det han köpt, frågade han kassörskan om de som bråkade och hon var villrådig in för händelsen.

På utsidan var butiksinnehavaren och två medarbetare, där för att medla i bråket. En äldre kvinna hade slagits med ett paraply, för att få bort den yngre kvinnan. Efter en stund kom det en polisbil, med två poliser i. Efter ännu en stund kom det en polisbil till, med ytterligare två poliser. Många samtal blev det mellan poliser och de inblandade. Efter en stund så blev det så att de två som suttit där innan de äldre paret fick lämna platsen för att åka polisbil. Nu har jag inte en aning om varför de fick åka polisbil. Men något var det som gjorde att de fick lämna platsen.

Jag tänker vilket slöseri med resurser. Ska det verkligen behöva vara så att poliser, ska behöva jobba med att reda upp vem som ska ha rätt att sitta och tigga utanför en affär? Fyra poliser som har viktiga arbetsuppgifter att göra? Ska dom behöva medla i ett bråk om en plats, där någon bestämt sig att där ska jag sitta och be om pengar. Resurser som kostar massvis med pengar, som faktiskt är en del av våra skattade pengar. Jag har inte ont av att folk sitter och ber om pengar, det har jag inte.

Men att samhällets rättsväsen ska behöva lägga tid, på att reda upp bråk om vem som har rätt till platsen??? Det är slöseri med samhällets resurser. Dom har viktigare arbete att göra.

Det här är männsikor som inte ens bidrar med skatt till vårt land. Det är dina och mina, våra gemensamt insamlade skattepengar som polisen får lägga tid på, att reda ut vem som har rätt att sitta och tigga pengar. Nej, det börjar bli lite mycket, känner jag. Polisen har ett viktigt arbete att utföra, dom ska utreda brott, göra allt för att minska brottsligheten, hjälpa människor som är råkat bli utsatta för brott, hitta mördare, förhindra att ungdomar hamnar i kriminella gäng, hitta drogpåverkade bilister mm mm. Att behöva åka ut för att se vem som har rätt att sitta och tigga???

Nej nog om detta. jag ska inte lägga mera kraft på detta. Jag vill ha kvar den goda känslan av mitt bad. Ha en härlig dag.

Förresten, Nu har jag känner jag på riktigt börjat komma igång med mina hudvårdsklasser. Skulle du vilja prova på att bjuda in dina vänner och dig själv, till en timma eller två med härliga krämer som ger spa känsla så hör av dig. Nästa vecka är fullbokad, men veckan efter kan det finnas tid, till att vi kan få ihop en stund med att prova dessa härliga fantastiskt bra hudvårdsprodukter från Mary Kay. Som alltid så gäller som vanligt, att har du redan en Fristående hudvårdskonsult så vänder du dig till henne. Är du utan konsult så är du välkommen att anlita mig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar. I morgon kommer först imorgon. Just nu gäller.

Tanke för dagen. Du väljer att bli arg för det som någon gör. Någon annan skulle kanske istället välja att inte bry sig. Se det som sägs eller görs på ett helt annat sätt.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook