Marktjänsterna i jobbet när någon dör…

Är klara, eller kan man kalla det grovjobbet? I går var det verkligen att grovjobba det var tungt att städa och greja i den värmen som var.

Idag vaknade jag hemma, sitter just nu nere i källaren och skriver. Här är det svalt och skönt. Vår lilla robot överman dammsuger övervåningen. Då är det bekvämt att sitta här ner och inte bli jagad av honom när han dammsuger. Min Energi i kroppen känns som den är borta och förbi. Tänk dig när du blåser upp en badboll och det är ett stort hål i den. Just så känner jag det, i mig. Tom, urladdad och inte lust för något. Idag är det Iron Maiden konsert på Ullevi. Jag sitter här och försöker klura ut, hur jag ska slippa gå. Jag vet att om jag skulle backa ur, kommer det en dag när jag ångrar ur-backningen. Vill verkligen inte. Men jag ska. Ser inte framemot det men, ska göra mitt bästa så att i alla fall maken och sonen får den där bästa upplevelsen av att se dom på scenen.

Ferdinands Sushi ska ordna med maten inför min mammas begravning. Det hade mamma uppskattat. Nu blir det nog smörgåstårtor istället för sushi, där till lite bakverk som blir att äta. Det bor så mycket min mamma i just sådant.

Vet inte om min mamma någonsin smakade på just Sushi. Men jag vet att om hon hade smakat i alla fall på Ferdinands Sushi, hade hon älskat det. Dagarna med mamma är nu förbi, nu är det bara begravningen kvar. Allt är ihop packat och ur städat. Nu gäller det bara att städa ur mig själv. Få lite ordning på mina känslor, sorg som gäller. Det ska gå, det kommer att gå och snart är jag som vanligt igen. I alla fall är det så jag vill att det ska bli. Måste bara bli av med denna trötthet som just nu bor i mig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller alltid.

Carina Ikonen Nilsson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook