Bad igen

Idag blev det till det där badet med mina badsystrar igen. Så härligt att köra milen till sjön. Så härligt att köra den lilla grusvägen och känna förväntningarna om bad i kroppen. Kändes så härligt att vara med uppe på banan igen. Vi var fyra badsystrar som badade idag. Vågskvalp och lite regn i luften grått på himlen men jag hann allt simma några hundra meter. Lite över 20 grader var det i vattnet och så underbart härligt. Nu sitter jag nere i min källare med fötterna på skrivbordet, en kopp med kaffe bredvid. Semestern är över för maken han åkte till jobbet redan innan sju.

Idag badade jag för mamma. Även om hon inte gillade att bad. Min mamma kunde inte simma hon vågade inte. Kanske var det därför min farmor var så noga med att jag skulle bli en simmare. För oj vad hon kämpade på med att lära mig att simma. Det gjorde hon bra min farmor. För oj vad jag kan simma.

Nu tror jag lilltösen är på väg till Norge med min sons familj dom skulle ge sig av tidigt för att komma till tivolit. Det skulle bli både mackor och pastasallad som picknick mat. Jag hoppas dom får riktigt trevligt på sin lilla tur.

Själv ska jag vara hemma idag, ladda upp stå emot gråt känslor för i morgon då det blir Fonus besök. Kommer ihåg när det blev till då pappa dog. Det var jobbigt så svårt att bestämma rätt saker. Redan vid halv åtta i morgon-bitti åker jag till min bror för att hämta upp honom. När han är hämtad åker vi vidare emot Göteborg.

Mamma ska begravas i Kvibergs kyrkogård, bredvid sin mamma och pappa. Måste hitta kläder till begravningen. Så dumt att behöva köpa kläder för begravning, man har dom bara då. Dessutom bor det så många dåliga sorgsna känslor i kläderna. Dom vill jag inte ha på mig efteråt. Men det är klart när man begraver sin mamma, ska det självklart ske med nya kläder.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook