Indiansommar?


Ett litet senare inlägg idag. Solen lyser på himlen och värmen är varm på riktigt. Sådan där härligt skön sensommarvärme. Är det nu man säger indiansommar?

För 30 år sedan idag, blev jag mamma till en liten liten pojke. 3 veckor förtidigt, hade han inte velat ut, så hade dom oavsett plockat ut honom idag eller i morgon. Här handlar det om att jag har en blodgrupp, vilket inte var samma som son hade. Jag är RH O- och sonen något annat. Men jag har även haft blodtransfusion, där jag fått fel sorts blod som gjorde det mera allvarligt. Det är egentligen fortfarande allvarligt med blodet men, idag tänker jag inte på det. Skulle jag behöva opereras är det viktigt, att jag innan operation lämnar blod. Att mitt egna blod finns om jag skulle behöva. Nu var det inte detta jag skulle skriva om utan om att idag för 30 år sedan blev jag mamma, för första gången. Jag minns fortfarande både gårdagen och idag som om det var idag.

Vi hade tänkt att överraska sonen med grillkalas i morgon. Men det går inte nu när covid bor i huset. Där till har deras lille Hugo sina höstblåsor, Dom kan smitta. Vi överraskade sonen med att lämna present, på hans jobb. Det blev en klocka till sonen. Han älskar klockor och har hur många som helst. Glad blev han och det var det viktiga.

Här hemma firade vi sonen med potatissoppa och blåbärspaj. Helt utan sonen för han har ju egen familj. Jag tror att han är lite glad över det, för soppa är inte hans favorit. Men jag misstänker starkt att han idag, har valt pannbiff med ris. Vilket är hans favoriträtt. Inte så vanligt kanske att man har ris till pannbiff. Men vi har alltid haft det. När sonen var liten gillade han inte potatis, vilket blev att vi bytte ut potatisen till ris i stället.

Nog om dravel för idag. NU blir det vila på högnivå. Kolla lite serie och sticka på en tröja jag håller på med.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Imorgon skulle min mormor fyllt 110 år om hon hade levat. Hon dog när sonen var två år. Oj va gammal hon hade varit.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.