Sir fräs är nog fel namn…..


Lille katt, lille katt han är uppe om natta. Jamar och jamar. Det har gjort att maken sover med sina hörselkåpor, han annars har när han jobbar. Nu är hörselkåporna även på när han sover. Ser lite roligt ut. Han som brukar sova på sidan sover på rygg med stora hörselkåpor på huvudet.

Katten är fortfaraden rädd, men har börjat att närma sig oss. Idag väckte maken mig, katten hade krupit upp i vår säng, stod på mitt täcke. Då vill den lilla att man ska klappa honom, på huvudet. När man gör det, låter han som en långsam motorbåt. Oj va han burrar in sig, vill att man ska klappa huvudet.

Igår blev det inget inlägg skrivet, inte bad inte idag heller för den delen…. Jag har istället valt att vara där katten är. Idag tänker jag att jag nog även idag ska bo nära katten men, lite egen tid med bloggen måste jag kunna ha. Han gillar inte ensamhet. Han jamar så förskräckligt när han är ensam. I lördags flyttade han hem till oss. 12 veckor gammal och precis som när man får små barn, är det nu si så där med nattsömnen. Här vaknas det när han har gått till lådan, när han jamar och när han äter. Han är inne i vårt sovrum när vi ska sova. Vi är lite rädda för att han inte hittar till maten, om vi inte stänger in oss i sovrummet. Det är där hans mat, låda och bo är just nu. Idag har jag plockat in en del av den söndriga garderoben, den låg på utsidan. Den har jag gjort som hinder av, så att han bara är i köket och sovrummet. Inser att jag kanske är lite dum, för han kan säkerligen klättra över den. Jag tänker att det är bra om han blir trygg i ett rum i taget, nu har jag utökat till köket och sovrummet.

Vi får se hur det blir under dagen. Kanske har jag i morgon hjärta att lämna honom den kortare stunden, när jag är och badar. Men det får vi se imorgon.

Han pratar med sin spegelbild.

Hör just nu att han känner sig ensam så jag får tacka för mig. Ett kortare inlägg för nu behöver lille Sir Fräs sällskap. Sir fräs nää, det är nog inte namnet på den lilla för fräsandet har han slutat med. Findus kanske eller Jamis. Nä vi får klura på namnet, tar tacksamt emot förslag på vår lilla kattikatt. En halländsk jamarkatt är han. En Social rädd liten herre.

Lev idag just nu , igår finns inte längre här. Morgondagen är här först i morgon just nu är det vi andas och lever i. Ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.