Fullmåne och bad är att rekommendera.


God morgon, idag är det en riktigt god morgon. Fast jag känner mig mörbultad, har huvudvärk och ont i hela ryggen. Det som är bra, är att jag vet vad det kommer sig att det är så. Igår på förmiddagen, åkte vi till dottern och hennes familj. Vi hade blivit erbjudna att köpa lite ved från dom. När vi var där och skulle plocka ved, så gjorde vi två jobb i ett. Vi har en kamin där vedträna ska vara 30- 35 cm. Dom kan elda större vedträ. Det blev att sortera. Deras vedträ staplade vi i en hög, nära deras hus. Dom som var runt 30 cm la vi i stora IKEA påsar, för att transportera hem till oss. Jag var den som staplade. Två SJ pallar med väggar, där staplade jag så bra jag kunde. När jobbet var klart, grillade vi korv. Efter maten var uppäten och vi var mätta. Åkte vi hem för att packa ur veden, sedan blev det en tur till GBG. Hemma igen, blev det att skruva ihop ved-stället vi köpt och packa ur dotterns bil, från den ved vi inte fick med oss. Vi hade köpt vedställ till dem som hon skulle hämta, när hon lämnade resterande ved. Fylla vårat vedställ med ved, där efter va kvällen min. Det blev en helt magiska kväll.

Jag hade bestämt mig att jag skulle följa med två andra badsystrar, vi skulle bada i fullmånen. Vi 19.30 åkte jag iväg med badskruden, fast en liten extra attiralj vilket var en pannlampa. Det är mörkt där vid sjön, när det är kväll. Det vart bäst att ha på. När jag åkte vägen till sjön, var himlen magiskt vacker. Där mellan molnen och den mörka himlen, visade månen ett fantastiskt skådespel under min färd. Jag kom först till sjön men vågade mig inte ut ur bilen, innan mina badsystrar hade parkerat. Jag är lite mörkrädd och jag är livrädd för att träffa på vilda djur. När jag satt där i bilen var jag helt betagen av månen, molnen och glittrandet som blev till i vattnet. En rent magisk kväll där naturen stod för gästspelet. När mina badsystrar anlände var jag tvungen att ta kort med mobilen.

Vi bytte om, hade våra pannlampor på huvudet, sedan gick vi ner mot vattnet. Kallt som attan, vinden gjorde vågskvalp som bakgrunds musik. Stegen ut i sjön, gick sakta. Jag var tvungen att vänja kroppen vid kylan. Men ett tu tre och hela kroppen var täckt med vatten. Kylan bet sig fast i kroppen, skådespelet på himlen gjorde att kylan glömdes. Vi stod där i vattnet och pratade om hur mysigt det sedan kommer att bli, när vi tar på pyjamasen, dricker något varmt för att sedan sova. Jag hade på morgonen bytt sängkläder, så jag mös lite extra där tillsammans med dom tankarna. Så härligt att bada på kvällen, så härligt att stå där i sjön i mörkret. Njuta av månen och hans skådespel. Så vackert att det inte går att beskriva det, det här kommer jag göra igen och igen.

Nu på morgonen tänker jag inte bada. Mina badskor och vantar är våta. Kylan som blev igår, vill jag inte ha så snabbt in på. Jag får bada i morgon istället. Idag ska jag njuta av lilla Findus, få honom trygg, tvätta en vägg nere i källaren där jag sedan ska stapla veden, vi nu har. Sy lite servetter och få till lite mat till familjen. Jag lär ha att göra.

Igår beställde jag hem, lite olika jultyger som sedan ska bli servetter. Dom ska vi använda under December. Det är sådan känsla i att använda tygservetter i stället för pappersservetter. Känns lyxigt lite högtidligt. Känner att det var ett bra val, att jag började sy mina servetter. Lite som när jag var liten då vi var hemma hos farmor och åt mat. Då dukade hon så fint med tygservetter. Då kändes det så fint att sitta där, vid hennes matsalsbord och äta mat. Det matsalsbordet hon hade, står nu i vårt vardagsrum. Där ska jag duka upp under Julen med hennes servis och de då sydda Julservetterna.

Har jag berättat om Knivbrev? Jag beställde ett sådant. Slipade fem knivar och en sax. Vad det kommer kosta, har jag inte en aning om. Men det visar sig sedan. Jag måste bara nämna att knivarna kom hem snabbt och lätt i brevlådan. Dom vart helt grymt vassa. En dröm att använda, när man till och med skivade lite väl mogna tomater. Dom var så vassa som då, när jag jobbade som kock. Vi fick knivar som en kille kom och vässade, någon gång i kvartalet. De där knivbrevet ska jag använda igen. Oavsett vad det kommer att kosta.

Nog för idag….

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och just nu ska jag ta på mig kläder för att börja dagen. Ha en eller gör en härligt fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.