Putin, bad och energi.

Vår lilla katt har börjat utforska, vårt stora hus. Källaren är mest intressant, för den lilla busiga katten. Just nu sitter han i trappan och funderar ut vad för bus han kan hitta på, just i denna stund. Han är så söt den lille Findus.

Idag hade jag bestämt mig för att bada, när jag kom till sjön. Då var det ganska många badsystrar, redan på plats. En av badsystrarna satt på bänken och njöt av utsikten. De andra snattrade på.

Idag bestämde jag mig för att byta om ute, vid bänken. Kanske är detta den sista gången, vädret är så vackert och härligt att det går att byta om där ute, utanför badstugan. Man vet aldrig. När jag packat ordning för handduken och badskorna var på, gick jag ner till vattnet. Kallt, tror det är närmare tio än elva grader. Vet inte om det var någon som tog tempen idag. Stegen ut i sjön var små, korta steg. Stannade en stund, innan vattnet nådde magen. Där var jag tvungen att andas lugna andetag, intala mig själv att jag fixar det. Jag har ju gjort det så många gånger förr. Det kändes som om jag badade i ett glas med vatten och isbitar, men ingen is på sjön bara väldigt svalt. När vattnet nådde mina axlar var jag nöjd, händerna i luften ville inte bli kall om händerna, då fryser jag extra mycket. Solen lös på himlen och den stora månen visade sig mitt emot solen. Träden var fulla av gula löv och sjön låg helt stilla.

Idag blev det prat om den där Putin, igen. Min ena badsyster sa han kommer att starta ett tredje världskrig. Jag tror hon har rätt, fast jag vill att hon ska ha helt fel. Han kommer att förstöra vårat elnät, sa hon. Hon berättade att hon hade både kamin och vedspis, inne hos sig. Jag berättade om vår kamin, som står där och just nu skrattar åt oss. Skrattar över att vi inte kan, att vi inte får elda i den för att den där besiktningsmannen måste besiktiga den först.

Mina badsystrar ska till Ullared och handla. Min badsyster som jag idag pratade med, berättade att hon skulle köpa tänd-påsar där. Dom har man när man tänder i spisen, sa hon. Jag visste inte vad hon pratade om. Hon sa att jag skulle få en påse som jag får prova på att tända kaminen med den. Kanske något vi får införskaffa i framtiden. Just nu har jag samlat på mig massor av papper för att ha när vi ska elda i vår lilla värmekamin. Jag ska inte åka med till Ullared, jag vet att då handlar jag på mig förmycket saker, jag ska hålla i mina pengar.

Jag är verkligen rädd för den där Putin. Rädd för vad han ska ta sig till. Bombningarna igår som visades på tv, säger mig att han vill visa världen att han ger inte upp. Kanske är han så galen att det blir den där sista bombningen blir till, den som gör att allt bara försvinner. Men av vilken anledning? Jo, för att han inte vill tappa ansiktet. Ingen vill göra det. Men till vilket pris? Jag tappar gärna ansiktet istället för honom, om det är det som krävs för att galenskaperna ska sluta. Jag tror vi är många som tappar bara han slutar. Galenskap är vad som händer i världen, jag trodde verkligen inte att detta som sker just nu skulle ske. Jag visste självklart att det kunde ske. Men trodde inte ens i min vildaste fantasi att det skulle ske.

Något annat jag gått och tänkt på, det där att vi ska bidra med att förbruka mindre el. Liseberg ska ha öppet som vanligt. Dumt tycker jag, dom borde också bidra med att inte förbruka massor av el. Dom säger att dom vill bidra med att skänka glädje. Jag tycker det är dumt, för den glädjen är kort och inte till för alla. Utan bara för dom som är där. Dom som får strömmen avstäng om det vill sig illa, hade nog hellre haft el. Än vetskapen om att Liseberg istället för att spara el skänker glädje. Själv funderar jag på om vi verkligen behöver elljustakar, adventsstjärnor och julgran. Men Liseberg kör all in. För att skänka glädje. Hmm no no, för att tjäna pengar. Jag tänker att det finns andra som även dom kan bidra med att spara el. Måste verkligen affärer vara öppna fram till nio tio på kvällarna. Dom skulle kunna öppna nio och stänga sex på kvällen då bidrar dom med att spara el.

nej nog för idag…. Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook