Ett Morgonbad är aldrig fel.


En morgon där allt var vackert. En vacker morgon, men med tankar till början om vad som är mitt och vad som får stå för andra. Jag är den jag är. Det du säger mig gör ont, men jag ska ta tillbaka min kraft och lägga orden där dom hör hemma. Jag är jag och jag gör så gott jag kan. Jag är jag och jag duger så bra som jag är. Oron och framtiden är där borta. Just nu står jag vid mitt skrivbord och njuter av att morgonen blev bra. Vad som händer där borta kan jag inte göra något åt just nu. Nu ska jag må så bra det bara går. Just nu mår jag förträffligt bra och tänker fortsätta med det.

En vacker stilla morgon, jag bestämde mig för att idag, idag är det en perfekt dag för att göra morgonen ännu bättre. Bättre är att börja dagen med ett bad. Ett bad i sjön, tillsammans med mina badsystrar som ger mig sådan härlig känsla av samhörighet. En härlig känsla av gemenskap. Himlen visade på att solen kämpade sig upp. Jag sa god morgon till trädet. Han eller om det är en hon vet jag inte, men ett god morgon tillbaka blev det. Vi hade det bra jag och trädet. Trädet står där och vaktar över sjön snart om bara några månader kom vår skruden att pryda trädet. Den där skira färgen av grönt. Igen kommer vi att möta den underbara våren tillsammans.

Idag bytte jag om utomhus. Jag och solen mötte morgonen tillsammans. Vattnet var stilla, Morgonen var något utöver det vanliga. Jag och en annan badsyster bytte om där ute i det fria. Efter ett kort tag var det två systrar till som valde ombytet där vid bordet bredvid trädet. Det var inte så många grader i vattnet 2,8 grader. Bilen visade att tempen ute var 0,5 grader. Så det var varmare i vattnet än på land.

Vantar på händerna är ett måste, jag har både badvantar och tumvantar på, för att inte fingrarna ska bli så kalla. Idag hade jag även med mig mina benvärmare, det var skönt både innan badet och efter badet att ta på dom. Dom värmde. Idag var vi många systrar som badade. 7 stycken snattrande badsystrar vi pratade om att ha en logga på våra fina badkappor som många av oss införskaffat.

Igår skrev jag inte något inlägg här på bloggen. Jag hade fullt upp med annat. På morgonen fick jag för mig att städa köket. Tillsammans med att jag kom på att jag skulle göra glutenfri mysli. Städa och göra mysli hör inte ihop, men myslin blev god. Köket fick jag i stället städa två gånger, för alla frön och gryn som stökade medans jag höll på.

En god mysli ska innehålla mycket nötter tycker jag. Lite russin, solrosfrön, sesamfrön, kokos, Havregryn och Pumpakärnor. Har man lite honung och vaniljsocker i så blir det godare än godast. Jag brukar rosta allt i stekpannan och det hela tar högt en timma att göra. Nu har vi en stor plastbytta full med nygjord mysli här hemma. Inga konstiga tillsatser och framför allt inte en massa socker.

Kommer bli gott att äta på morgonen till frukost. Jag har sedan i julas, haft vårkänslorna i kroppen. Första tecknet på mina vår känslor, är att jag odlar groddar. Detta är nog fjärde odlingen som är dags att äta. Lite mjukost på mackan och massvis med groddar på, tillsammans med lite örtsalt. Det är vad min kropp behöver just nu.

Har även börjat odla lite sallad i en lite drivlåda i köket.

Inte mycket för världen ännu men det ska bli kul när det vuxit till sig. Äta sallad där jag vet var den vuxit.

Igår var jag och handlade i stan. Då var det en ung pojke som sa hej till mig. På några sekunder fick jag fundera, sedan kom jag på vem det var. Ett så fint möte. En pojke som jag jobbade med då det begav sig, då när många ensamkommande kom till vårat land. Det där mötet igår, gjorde att jag kände mig glad hela dagen. Det han berättade blev i mig mycket kärlek till livet. Det gäller att gå ett steg i taget, gör saker så lyckas man.

Han hade lyckats. Jobb hade han, gymnasiet klart och han hade körkort. Det gjorde mig så glad. Det gjorde mig så glad att han kom fram och hälsade. Jag blev alldeles varm i hjärtat av mötet. Nu när jag skriver om det känner jag hur jag ler av att bara skriva om detta möte.

Give us Euforia Sjunger Muse i högralaren. Jag känner att inlägget för idag får vara klart för dagen. Tack till dig som läser. Ta hand om dig.

Tacksamhet

  1. Tack för att jag vaknade i dag, tack för denna underbara morgon.
  2. Tack för att jag verkligen tog mig till sjön idag. Har en sådan härlig känsla i kroppen nu. Detta tack vare mitt bad.
  3. Tack för att jag fick ett sådant fint möte igår. Ett möte där historian visade sig bli en framgångs saga.
  4. Tack för att jag allt som oftast har det så bra. Tack för att jag allt som oftast känner mig stark, kraftfull och inte ramlar ner i alla tankar som blir ibland.
  5. Tack för att jag precis som Muse kan säga Hey hey Fuck off till sådant jag väljer bort. Just nu väljer jag bort ord som jag inte vill göra till mina.

Ett steg fram en fot framför den andra. Ibland är det bara att gö. När vi sedan kommer fram mot toppen och ser då brukar saker bli vackra.

James Norby står för texten i bilden. Han har även ritat bilden.

Lev idag just nu Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.