Att uppmärksamma gester.


Ett litet kvälls inlägg. Har jobbat några dagar nu, det känns i kroppen men massor i huvudet. Trött på riktigt, men ändå en skön trötthet av att ha jobbat. Nu har jag två dagar ledigt. Det ska bli skönt och välbehövligt. Inte bara för vilan i kroppen och huvudet, utan även för ordningen här hemma. När jag kom hem idag, hade maken gjort mat. Den var klar när jag kom hem. Lilla tösabit väntade på att jag skulle komma hem, innan hon åt. Vår lilla härliga fina tösabit. Det blev kärlek i mig när jag insåg, att hon hade väntat med att äta för att vi skulle äta tillsammans.

Något av de rutiner som vi gjort under den här ledigheten, har gjort verkan. Nu tror jag det har varit mera än så, vi infört och bjudit in till, för att komma in i vår familj. Men just den här gesten värmde i mitt hjärta. Kanske är det något man ska ta som självklarhet. Men för mig vilar jag mig i tacksamhet, över just detta. Även tacksamhet över att jag fast jag var trött, uppmärksammande gesten. Nu är det så att vi under halvåret jag varit ledig ätit tillsammans hela familjen. Maten har varit klar då maken kommer hem från jobbet. Nu när jag jobbar blir det lite annorlunda, då jag inte alltid är hemma när vi äter mat. Jag jobbar hästpass, 9- 22 om ett kort tag blir det även jour pass och det vanliga gamla schemat. Fast ett nytt då det igen gjorts ett schema.

Det är riktigt härligt att ha börjat jobba igen. Så kul att träffa alla i arbetsgruppen och de boende. Lite ringrostig är jag och jag får tänka ett extra varv mellan varven. Men det är kul, känslan av att yes, en bra dag på jobbet, flyter i tiden jag lämnar in nyckeln i skåpet igen. Jag inbillar mig att jag sår frön i samtalen vi har. När man varit ledig så länge som jag har varit, känner jag mig lite som ny i gruppen. Kanske inte så konstigt eftersom nya saker tillkommer och rollerna i gruppen ändrats. Några har slutat och några är nya är anställda. I sammanhanget jobbet, finns det både intressant, spännande men även tråkigt. Tråkigt att kolleger är borta eller slutat. Men roligt och intressant att lära känna nya kolleger och boende.

Nej nog för nu.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag fick vakna till ännu en dag.
  2. Tack för att jag uppmärksammande gesten i sambandet middag idag.
  3. Tack för att jag har så fina kolleger på jobbet
  4. Tack för att jag har ett jobb. Ett jobb som jag verkligen älskar.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar. Morgondagen kommer först i morgon Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.