Framgångs sagor.


God kväll i stugan, säger man så. I alla fall säger jag så. Idag får det bli ett kvällsinlägg. Jag har haft fullt upp med annat idag. På morgonen åkte jag till stora sonen, han var hemma med lillgrabben som inte får gå till Dagis. Han har ögoninflammation men har haft det en vecka eller två. Läkaren säger att det inte smittar längre men dagis säger nej, han är sjuk. I alla fall åkte jag dit och umgicks med dom båda. När Torp öppnade blev det en sväng dit. Lager 157 hade lite rea och jag passade på att köpa lite kläder. Efter det åkte vi till Orientlivsen som är helt grym. Där har dom allt i vad det är grönsaker. Grönsaker till ett billigt pris. Men jag handlade ändå för en femhundring så nu kan ungdomarna här, bada i frukt och grön. När jag var i affären träffade jag igen en ung vuxen, som jag för några år sedan jobbade med i ett HVB hem. Ännu en framgångs saga fick jag ta del av. Han hade fått uppehållstillstånd och jobbade på sitt jobb. Ett fast jobb. Det var så roligt att träffa honom och höra hur det hade gått för honom.

Min farmor sa en gång till mig att det viktiga i livet är mötet med människor. Just de här möte med dessa afganska pojkar jag ibland träffar, är extra roligt att möta.

Varför jo för det pratas så mycket skit om dom som kom hit 2015. Dom jag har haft kontakt med då för länge sedan. Nu träffat är det framgångssagor. Dom kämpar på, jobbar och studerar. Vissa har tagit körkort, andra inte. Då när jag jobbade med dom. Trodde jag på dessa ungdomar. Ofta fick dom höra av mig att jag trodde på dom. Jag brukade berätta, att dom nu har alla möjligheter att lyckas med livet.

Tänk dom jag har haft kontakt med, eller mött i olika sammanhang har lyckats. Dom gör som oss övriga medborgare, jobbar kämpar på och gör det dom ska. Så fult ord off ni som har så mycket illa att säga om de som kommer till vårt land och bosätter sig här. Ni har inte en aning om vilka duktiga pojkar och unga män från främmande länder som jag träffat i mitt liv. Ni snackar i alla fall strunt när ni kastar ur er massa skräp.

Nej kvällen är här och jag vill sticka på min tröja jag håller på med. Inlägget får räcka för idag.

Tacksamhet.

  1. tack för att jag fick vakna upp till ännu en dag.
  2. tack för att jag tog mig till sonen idag.
  3. tack för att priserna på det jag köpte var humana.
  4. tack för att skolsamtalet idag gick så bra och det var så enkelt.
  5. tack för att mitt liv är så där mjukt härligt bra.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.