Divertkulit betyder ont i magen lärde jag mig nu.


Ingen feber och faktiskt lite mindre ont i magen. Hungrig nä, kanske lite små sugen på fast föda. Men än så länge blir det flytande, det kommer bli fram tills nästa helg. Därefter blir det snällmat, snällmat ska det bli efter att jag blir frisk och kry från detta. Fiberhavregryn släng dig i väggen, sonen som har samma åkomma Divertikulit, fast värre än vad jag fick, sa släng dom mamma det är fel sorts fibrer för tarmen. Vanliga mjuka havregryn är bäst. Morötter är bra berättade han. Just det här med att ha infektion i tarmarna, verkar vara enkelt att sköta om när man lärt sig vad som är bra.

Får man ont, då är det att dricka näring några dagar, i början kanske bara vatten. Därefter kan man prova på genomskinliga drickor och morot-saft. Man ska undvika ris, pasta. Buu jag som älskar pasta, kommer att få sluta med det. Alla varor som är av spannmål, ska undvikas. Rött kött inte heller bra. Bye bye Entrecote och Oxfile, här får bli fina fiskar i stället. Havs mat, grönsaker och rotsaker. Men det är inte nu, utan om en vecka drygt.

Just det här vill jag inte uppleva igen. Det står när jag läser att vissa får det en gång, andra så som sonen och hans pappa får det då och då. Dom fick det båda två när dom var unga. För sonens räkning blev det en vecka med dropp och sjukhusinläggning. Vissa får även en liten påse på magen, om det vill sig riktigt illa.

Jag är över femtio närmare sextio om vi ska vara nogräknade. Då är det vanliga att få sådana här åkommor. Men jag har bestämt mig för att det här magont var en varningsklocka, den säger ta hand om dig och fuska inte med maten. Jag är glad att jag slapp att ligga på sjukhus. Jag är glad över att det går så enkelt att inte äta. Kanske är det inte så konstigt, jag har fortfarande ont i magen. Men nu är det nog lite ont av det som var i tarmarna, mest ont av antibiotikan. Kanske därför det går så lätt att fasta.

Tacksamhet.

  1. Tack för att jag fick vakna upp till ännu en dag.
  2. Tack för den fina morgonen, där solen gjorde och gör underverk på himlen.
  3. Tack för att jag igen håller på att bli frisk.
  4. Tack för att jag klarar fastan så bra.
  5. Tack för alla kunskaper jag lär mig i livet.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.