Maken fyller år och vi har varit gifta i 17 år idag.

Idag firar jag och maken 17 år som gifta. Då på den tiden när det begav sig gifte vi oss på makens lunchrast. Jag hade åkt hem från mitt jourpass, på Slussen. Bytt om till en gammal kjol och på väg emot rådhuset, köpte jag en bröllopsbukett i en blomster affär.

När jag kom in i affären och berättade att jag skulle vilja ha en lite bukett blommor för att jag skulle gifta mig. Då blev floristen stressad, beklagade sig om att hon hade väldigt lite blommor, leveransen hade inte kommit ännu. Hon berättade även att så stora fina dagar, brukar man beställa innan. Jag är inte man och jag tänker inte på sådant, Jag fick en fin liten bukett med det hon hade.

Efter själva vigseln åkte vi till Torp, käkade lunch på Briggen. Vilket blivit att vi kallar den för vår bröllops restaurang. Hur firade vi idag då. Jo vi firade stort med att jag rensade en rabatt, maken byggde en garderob. Maken käkade pizza med ungdomarna här hemma och jag drack en dryck Herbalife med vaniljsmak.

Jag fick äntligen garderoben som jag saknat i hallen. Vi var tvungna att ta bort den förra, då när dom gjorde kaminen i höstas.

Maken, han har även födelsedag idag. Nu är det bara ett års skillnad på oss igen. Han brukar säga att han är två år yngre. Idag är det igen bara ett år som visar att jag är äldre. Nu var det inte bara jag som fick en garderob, utan jag köpte allt till maken jag med. Fast den presenten har inte kommit ännu. Ett nytt bilbatteri till husbilen. Ett som gör att vi har mera ström, när vi fricampar. Vilket vi sällan gör, maken vill bo på camping. Det är jag som vill fricampa. Så kanske är även batteriet till mig om man läser mellan raderna.

Medans jag fixade i rabatten, satte maken in garderoben i hålet som varit i hallen. När garderoben var på plats, Bytte jag och stora sonen gardiner i köket. Nu bor det sommar på riktigt i köket. Nu har sommaren anlänt hem till oss.

Jag rensade i trädgården, För mig är det stort, kanske därför jag skriver om det flera gånger. Just det där med att rensa, trädgård är inte min grej. Men idag när jag kom hem från mitt jourpass. Tog jag mig ut i rabatten mellan varven av tvätt, som skulle hängas ut i den fina solen. Nu är jag riktigt nöjd men, klar är jag inte. Jag är nöjd ändå. Det blev så fint. Lite har jag fortfarande kvar. Häcken som är emot vägen behöver rensas. Under lillflickans fönster ser det fult ord ut. Lillgrabben han rensade slänten för någon vecka sedan. Det börjar bli en trädgård igen. Tror det är tre år sedan det var det sist. Nu ska jag försöka hålla undan och få ha det så fint som det är. Säger det som en halvsanning, för jag vet hur det blir.

Bjuder er på lite trädgårdsbilder idag, inte ofta sådant hamnar på min blogg. Håll till godo och kolla inte för mycket för en och annat ogräs finns det kvar.

Tillsammans med den lilla blomman, fick jag en stor chokladkartong av sonen. Den har jag inte öppnat ännu för just nu äter jag bara flytande föda. Den får jag öppna sedan när magen är okej igen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. I morgon blir det inget inlägg för jag jobbar långpass, 9 till 22.15 är jag på jobbet.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook