En tidigt tidig morgon.


Tiden är ur led, i alla fall är tiden ur led med sömn. Till viss del var det katten men, idag fick jag koppla på mig den där Tens apparaten för att stå ut. Just nu vet jag inte vad som gör ondast om det är höften eller ryggen. Fast nu surrar det mest av apparaten. Vilket känns skönt för då blir värken borta. Kaffe bor det i min kopp, altandörren är öppen och jag sitter här i soffan och är uppkopplad både på internet och med Tens. Den friska luften och soluppgången gör att jag vaknar till liv. Den 6 juni firade vi här hemma. Mest satt jag under vår lilla paviljong. Sonen har firat sin student i en hel vecka. Igår när jag såg honom, var han röd som en kräfta. Han och hans kompisar hade varit vid havet, bränt upp sig rejält. Han fick Mary Kay produkten After sun för att stå ut med sin uppbrända kropp. En våt handduk på ryggen efter insmörjningen. Jag om någon, vet hur ont det gör med ett rött skinn. I morgon är det han student på riktigt. Då ska han svida upp med kostym och väst inunder kavajen. Stackaren med det röda skinnet och värmen kommer det nog göra ont.

Idag blir det att hacka lite grönsaker till salladen, som vi tänkt att bjuda på i morgon. När det är så varmt ute, som det är nu, är det riktigt gott att äta sallad. Man orkar inte riktigt med att äta varm mat. Igår gjorde jag Tsatsiki, fetaostkräm och Rhode Island sås som vi kommer ha som tillbehör. Majonnäsen gjorde jag själv. Det är så enkelt att göra. Bara några äggulor, olja och vinäger samt lite senap. Den där skvätten konjak som ska med gör såsen och majonnäsen extra plus god. Fetaoströran var himmelskt god. Även den enkel att göra. Mosa ganska mycket fetaost blanda med Yogurt och vitlök. I går var vi hos Orientlivs och köpte grönsakerna. Dom hade även en en riktigt stor påse med salladskyckling. Under tusenlappen för alla grönsaker gjorde handlandet lite extra roligt. Ska se om jag kan hitta blågula ballonger idag, som vi kan hänga upp under paviljongen. Sonen ska få köpa skumpa, för det får skålas för vår student.

Egentligen vet jag inte hur jag ska orka med det där med att fira, men det måste gå. Har nu lillkillen i ur och skur kämpat med gymnasiet under alla dessa år, ska väl jag orka med att fira hans seger att gå ur skolan. Skam vore annat. Tur att maken gör sådant som jag inte orkar. Tänker att det är han som får socialisera med alla i morgon. Han är så mycket bättre på sådant än jag. Det där med socialisera är mera hans grej. Jag skriver hellre än att prata. Då är det lättare att få ur mig orden än när jag pratar. Fast det är klart jag kommer inte vara helt tyst. Han brukar få till skratten och är duktig på att vara social. Nej nu har jag suttit här och skrivit i en halvtimma. Nu ska jag njuta av det nu lite kalla kaffet.

Ha en fin dag och ta hand om dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller just nu skulle jag vilja ha hela tiden. För just tidig morgon är min grej.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.