Duger som jag är. Japp så är det.

Sista passet är gjort, sista passet. Ledig tid tillsammans med familjen. Ledig tid tillsammans med maken. Inga måste som jag behöver göra för att jag måste utan för att jag vill. Det började redan när jag kom hem. Bäddade om sängen med rena sängkläder och sitter nu ute i blåsten, skriver här på bloggen. Har hängt upp en tvätt och två nya är laddade i maskinerna där nere i källaren. Jo jag behöver koppla av, behöver tid där jag kan lägga fokus på min familj och på mig själv.

Vart ska vi åka?

Vi får se vad som blir ännu ska jag bara göra sådant som är behagligt och friskvård. Imorgon har jag träning det första och sedan ska jag till min terapeut. Tänker att jag ska hinna med att följa med Alfred till simskolan. Men då krävs det förberedelser redan idag. Liten macka ska till och termosen får ställas fram. Inte några större förberedelser men ändå förberedelser. Så härligt att inte behöva tänka jobb på några veckor. Nu ska hjärnan få semester på riktigt. Jobbmailen är avinstalerad, här ska aldrig mera läsas jobb mail på fritiden. Nej det är slut på sådant dumt. Sådan behöver inte jag göra. Har bara varit stressande att ha möjligheten. Så dumt.

Gör saker som skämmer bort mig

Tror till och med att jag ska lägga undan mitt passerkort på ett bra ställe ,för det behöver jag inte nu på en månad och det behöver inte ligga i väskan. Jag ska vara ledig, ledig på riktigt och bara sköta om mig själv. Jag har förhoppningar om att jag under månaden kommer att få ordning på min magen, så som den var innan jag blev sjuk. Här ska jag vara duktig och göra sådant som är bra för mig. Vara noga med kosten och ta hand om mig på riktigt. Äntligen, äntligen kan jag vakna på morgonen och inte behöva oroa mig, för att kroppen inte ska hålla arbetspasset. Här gäller det att skämma bort mig själv. Njuta av ledigt och ta hand om mitt jag.

Fem saker

Idag pratade det om göra om mig, bleka tänder, fixa hår mm. Jag tänker att men ojdå, göra om mig, vi duger så som vi är. Inte behöver någon lägga in saker i kroppen som inte ska vara där. Vi duger precis så som vi är. Det handlar om att odla känslan av att du är tillräcklig så som du är. Odla och ge näring till det som är du. Se det som är vackert med dig själv.

Hittade på istagram i morse, dina 5 saker. Jag funderade på vad som är mina fem saker. Hittade till att jag är generös, omtänksam, unik, kärleksfull och positiv. Vilka är dina fem? Fundera på det och prata om dina fem, med dig själv. Skriv upp dom och läs dom varje dag.

Göra om sig själv.

Min kollega sa något som han skulle göra, nu minns jag inte vad det var. Men något ingrepp skulle han göra. Jag frågade blir du lyckligare av det? Han svarade ja det blir han. Jag tror inte på det, jag tror att ju mera man gör om sin kropp, ju mer tappar man fästet till sig själv. Jag tror att ett ingrepp ger näring och gör att man gör flera ingrepp. Nä, skulle jag inte duga som jag är, då kan det kvitta. Jag bryr mig inte, för jag är den jag är, precis så som jag är. Vacker,hmm nä inte det minsta men, jag är jag. Jag tycker om mig själv, även så tycker jag om att se mig i spegeln. Även om munnen inte putar, näsan är för stor och ögonen hänger, vilket även hakan gör. Det spelar ingen roll, jag duger så fult ord jätte mycket, precis som jag är. Att ögonen hänger och haka jo på den här modellen gör de det. Det säger mig att jag har några år på nacken. Jag har massvis med klokheter, jag inte hade när jag var 16. Jag har en gedigen trygghet i mig själv och jag vågar vara mig själv.

Livet är en stor scen och jag behöver spela min roll, jag behöver spela den väl och de där andra får spela sina roller.

Vuxit i mig själv.

Nu när jag kontroll läser känner jag oj! Skrev jag just det där? Men oj skrev jag verkligen det därI Just nu sitter här och känner, att det är sant. Det gjorde jag inte då, dvs förr i tiden. Men så som jag är idag, behöver jag inte bevisa för någon min duglighet eller inte. Men så klok jag blivit! Så många onödiga tankar som jag innan burit på, om att inte duga som har försvunnit. Igatan vad jag vuxit som person i mig själv. Men jag har gjort jobbet själv. Jag har varit tvungen att göra det helt själv ingen annan har gjort det åt mig. Jo, så är det. Här sitter jag och duger precis sådan som jag är. Eftersom jag inte badat idag. får det bli en badbild så jag får in känslan. Ha en fin eftermiddag. Nu ska jag hänga tvätt.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook