En Nischmann.

katten lät mig sova tills nu för en halvtimma sedan. Fick sova tills kl 6.00 för mig är det lyx. Nu står kaffet bredvid, katten är ute på vift, lillgrabben på väg till sitt jobb. Hela dagen igår väntade jag på att doktorn skulle ringa. En gång ringde han kl 21.00 vilket gjorde att jag väntade tills då igår. Men inget samtal. Kanske ringer han idag.

Brann i kablarna

Det brann i kablarna i husbilen i söndags, igår skulle maken till stan för att inhandla saker för att laga. Jag åkte med. Vi hittade en husbilsfirma där stod det en Niesmann Bischoff som väntade på ny ägare. Vi råkade gå in i den och oj, oj oj vilken bil. Tyvärr så har vi köpt bil helt nyss, så den där pärlan ska vi inte ha. Vi har en Sunliving. Den går inte att jämföra med en Bischoff. Det där måste vara husbilarnas husbil. Garderoben var under sängen som man fick fälla upp och göra små tryck på så kom det upp en garderob men hänge för långa kläder och två hyllor. Grytskåpet så fiffigt gjort att där fick plats med både grytor och skafferisaker. Det var ett överkomligt, den hade några år på nacken. Men det syntes inte. En helt grymt bra bil. Maken gick in i husbilsverkstad som berättade för honom att felet kan vänta till efter semester. Inga saker till den inhandlades.

Inlagd gurka

När vi var i stan, handlade vi lite som var slut här hemma. Åkte till Orientlivs för att inhandla grönsaker. Där hade dom billiga gurkor, vilket gjorde att jag köpte lite extra. När vi kom hem igen ställde jag mig och tvättade gurkorna för att lägga in dom i lag. Nu står det tre burkar med gurka nere i källaren och ligger till sig. Enkelt att göra, Lite socker, salt ättiksprit, senapsfrön och lite dill. Det kommer att bli gott när dom stått ett tag. Funderar på om jag ska plocka lite gröna tomater och lägga in i burkar. Det gjorde jag för många år sedan och det var också rätt gott att äta.

Elschema

Maken googlade på felet med husbilen och skrev ut något elschema. Både maken och lillgrabben är elektriker, tittade på schemat och hittade på en abrovinsch. Inga saker är inhandlade och det funkade ändå. Nu funkar 12 volten till kylen igen.

Det får bli en bild från ett spännande vattenfall från vår resa idag. Fanns liksom inget att ta kort på igår. Den här får duga.

Simskola kanske…

Idag är en dag där dagen är oplanerad. Får fortfarande vänta på att doktorn ska ringa. Lilla Alfred har simskola kanske blir det så att mormor kan komma och titta på när han har simskola. Alfred har tagit 3 stycken simmärken. Dom lär han berätta för min om när eller om vi ses.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook