Ett jobb sökes, i min närhet.


Sicken grej att åka till jobbet från campingen. 20 minuter tog det att åka dit. Enkelt jag borde flytta närmare mitt jobb. Nej jag trivs där jag bor. Dessutom finns det för mycket saker hemma som aldrig skulle få plats i en lägenhet.

Nej, jag får byta jobb istället. Jag får hitta ett jobb närmare hemmet. Men vem anställer en 58 årig kvinna som bara jobbat med ungdomar hela sitt liv? En svår nöt att knäcka. Dessutom har jag i dag känslan av att jag har världens bästa jobb. Efter sådana känslor är det ens svårt att tänka sig annat jobb. Eller här har du en 58 årig kvinna som hela sitt liv jobbat med ungdomar på glid Gärna med olika funktionsvariationer och lite kriminalitet och missbruk. Jag är riktigt bra på dom där svårare samtalen och jag är även riktigt bra att få till att ungdomarna börjar tror på sig själva. Är bra på att jobba i team, brukar höra att jag är en bra kollega. Ofta i de arbetsgrupperna jag jobbar i har jag förmånen att ha helt grymma kolleger. Det är inte jag som är bra, utan det är på något sätt mina kolleger som får mig att göra ett bra jobb. Jag gör det jag får till mig att jag ska göra.
En smart chef sa till mig en gång att det va så bra med mig, för jag gjorde det jag sa att jag skulle göra. Det där va en smart chef, hon visste hur man får saker gjorda av mig. Hennes ord hänger fortfarande kvar. Du gör det du säger du ska göra. Det har av hennes ord blivit en sanning för mig. Är det bra eller dåligt det vet jag inte just nu. Men jag tror det är mera bra än dåligt.

Nej jag hade bara tänkt att skriva om att åka till camping denna helg fast jag hade ett jobbpass var ett bra beslut. Så härligt att skriva blogginlägg under markisen tillsammans med ett glas rött. Helgkänslorna finns här, fast jag jobbat idag. Kanske inte så konstigt efter ett sådant trevligt, roligt, bra jobbpass jag haft idag. Ett bra sätt att ladda batterier är det i alla fall. Får man ha det så här mysigt.

Nog för nu, ha en fin lördagkväll.

Lev idag just nu, Igår inte ens i eftermiddags finns kvar. I morgon kommer först i morgon.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.