Alfreds morgon

då vart det morgon igen. Idag vaknade jag tidigt som om någon väckte mig. Det är känslan i kroppen i alla fall. Men ingen är vaken och inte var det någon som väckte mig. Idag kommer lilla Alfred hit. Han har varit helt ensam på dagis de två dagarna som varit. Hans mamma tror att han kommer ha roligare hos mormor och morfar än på dagis där han inte har någon kompis. Frågan är bara om vi är så mycket roligare än personalen på dagis. Idag blir det Alfred som bestämmer middagsmaten här hemma.

Svärsonens mössa

Igår stickade jag klart mössan till svärsonen. Det är han som lämnar Alfred nu på morgonen. Då kommer han få sin mössa. Den kommer värma honom när han är på jobbet. Här är mönstret till mössan.

Igår kväll när jag började sticka på mössan

Den växte till sig

Här är resultatet klart.
Nyårslöften?

Det börjar närma sig nyåret. Har ni några nyårslöften?
Jag har inga löften brukar inte ha det. Men jag ska köpa gymkort på gymmet som är i närheten. Det har jag tänkt på sedan i oktober då det visade sig att arbetsgivaren höjer upp vårt friskvårdsbidrag. Åren innan har jag använt friskvårdsbidraget till massage. Men i år blir det mera att använda det mera aktivt. Det är svårt att få till träningen på rehab. Det beror på mina arbetstider gymmet är öppet dygnet runt och då kan jag träna när jag har tid.
Men Nyårslöfte nej det är det inte.

Schema

Jag har fått nytt schema från och med 2024. En sorglighistoria om du frågar mig. Dom tar bort jourpassen som jag alltid gillat. Men kanske kan det bli bra. Jag la in schemat i Google kalendern redan igår. Nu vet jag hur jag jobbar hela året. Jag jobbar kort pass under påsken så har vi påsken i husbilen skulle det fungera för då är vi antagligen i Trollhättan. Då får maken vara själv i husbilen och laga till maten så kommer jag till dukat bord. Nej jag planerar inte påsken redan nu. Men möjligheten till att fira påsk i husbilen och slippa ta semester finns.

Åter till schemat, vid första anblicken kändes det fytt i fult ord. Men när jag la in det i kalendern så det humant ut. Förutom att vi börjar jobba redan klockan sju vissa gånger. Sju till halv fyra. Jag får gå upp fem för att hinna till sju. Det tar mig en timma att åka till jobbet. Dagar jag kommer vara dö trött efter jobbet tänker jag. Vissa morgnar börjar jag 8.00 och slutar 21.30 långa pass. Men långa pass gillar jag. Fast även då blir det tidigt för mig.

Nej nu kommer snart Alfred, dags att sluta skriva så han får tiden som blir. Ha en fin dag

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook