Har packat husbilen lvl^2.

I buy a big house where we could live. Elton hörs i högtalaren, nu medans jag skriver. Your song är låten. Lugn och behaglig så där mjukt landar tonerna från pianot. Igår var vi hemma hos sonen och åt middag. Han bjöd på pannbiffar, potatis som var helt vanlig kokt eller potatisstomp en gudagod sås till och självklart lingonsylt. Hade min Farfar levt hade han varit själaglad, för han älskade lingonsylt. Han frågade alltid farmor om hon inte dukat fram lingonen, om det inte gick för sig att ha lite lingonsylt till maträtten.

En riktigt härligt fin lördagseftermiddag var det igår. Svärdotterns mamma var där och även min dotter och hennes lille Alfred. Barnbarnen lekte så fint, men efter några timmar var dom trötta. Då fick dom sitta i soffan med sina telefoner. Efter maten gick jag och maken med dottern, till den lägenhet hon ska få. När dörren öppnades, visade det sig att det var en av mina kolleger som bodde i lägenheten just nu. Dom hade en söt liten hundvalp. Lägenheten var perfekt för den lilla familjen som är dottern och hennes son. Snart, snart så bor alla hennes saker vi letat fram här hemma i hennes lägenhet.

En säng ska till plus allt detta krafs. Där är både täcken, påslakan, porslin lite bestick och lite till. Ibland är det bra att ha en mamma som samlar på sig saker. Bara inte samlandet blir sjukligt. Det kan det bli, om det vill sig illa. Men just nu har jag koll på det. Det ska bli skönt när sakerna försvinner från vardagsrummet. Känslan just nu är att det alltid är stökigt och en uppsamlingsplats i vårt vardagsrum. Det är allt saker som är på väg till något där känns det som. Vi hade allt en liten egen hög där i vardagsrummet idag med, men nu bor det i Lvl^2.

Nu är den högen borta i alla fall.

Idag har vi lockat fram våren ett steg längre. Detta genom att vi äntligen gick ut till husbilen. Maken startade och körde den till uppfarten. Där laddade vi upp den med de nya täckena och annat, som ska vara med oss under säsongen. Vi åkte till grannbyn för att tanka upp full tank. Efter det åkte vi till parkeringen som är utanför huset, där sonen bor. Gick in och hälsade på barnbarnen, sedan ut för att fixa ordning sängarna i bilen. Golvet i bilen gjordes rent. La in heltäckningsmattan som maken skurat en helg, då jag var på jobbet. Nu kan turerna börja med vår Lvl^2. Bara flytta in lite kläder. Plocka in lite matvaror sedan är det bara att bo där i bilen igen. Nu äntligen är det dags för husbilandet igen.

Jag hade yrsel igår och i förrgår. Inte så illa som det brukar vara, men ändå så att jag fick hålla mig i saker mellan varven. Igår när jag kom hem från sonens middag, blev kvittot på yrseln. Då kom dovheten och tyngden i kroppen, så som jag alltid upplever det när en migränattack lämnar kroppen. Idag vet jag att det var migrän var orsaken till yrseln och huvudvärken som jag upplevde i går. Denna attack jag jag hade denna gången, är något som jag kan stå ut med. Det är värre de gånger jag inte ens kan gå själv. Nu är det bara den där dovheten som ska lämna kroppen sedan är det som vanligt igen.

Nej orden får ta slut någon gång och den gången det är nu. Nog för nu. Ha en härlig Söndag. Ta hand om dig.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook