Franska viner.


Klockan är bara halv sju på morgonen och morgonen är min. Kaffet är kokat och dator i knät. Vi sover i husbilen och är i Ed. Igår gick vi en promenad till centrum. Handlade lite sådant som vi glömt packa med oss. En helt underbar promenad som min kropp behövde efter allt stilla sittande och liggande i veckan som varit. Under promenaden hörde vi vårfåglar ropa till sina tilltänkta partner. När vi kom hem satte jag mig och måla lite med akvareller. Maken löste korsord.

Prova på färger.

Har kommit igång med att prova på att måla just nu med akvarellkritor. Vilket är riktigt kul. Mitt målande just nu är bara att flytta färgerna och inga bilder. Lite det som jag gillat med att måla i olja med. När jag upptäckte att det gick att göra med vattenfärger, så blev det extra roligt. Gillar det där med att göra formen markant av färg. Att flytta färgen och låta den bli något. Nu har jag aldrig innan målat med akvareller så just nu är det bara kladd och lära mig få färgen att bo på pappret. Det blir liksom inga bilder bara massor av färger. Det är inte alls lika enkelt som att måla i olja eller akryl. Men hittade akvarellpapper på Karlsson och handlade två block. Färgerna hade jag plockat med mig.

Första grillen.

När tiden var inne för mat gjorde maken den på grillen. Rotfrukter och kycklingfilé men självklar när man grillar måste det bli en korv med bröd. Den där första korven från grillen är så god. Eftersom jag har problem med magen och inte ska äta rött kött, blev det kycklingkorv. Vilket fungerade utmärkt. Ett glas eller två av det franska vinerna jag hade med mig blev det till maten.

Franska viner

Jag har mest köpt Italienska viner innan men, har fått klart för mig att det är på tok för mycket socker i dom. Maken har nu försett mig med goda franska viner i stället. Smakar som dom jag innan druckit men nu med mindre socker i. Det är även viktigt att det är en högre procenthalt i vinet för att slippa huvudvärk. Vinet ska ha en högre procenthalt en 12 procent. Det franska vinerna jag har, där visar det sig att det är 14%. Ska allt prova på att köpa franskt vin som ska likna Amaronevinerna med. Men det får bli till finare tillställningar. Just de där Amarone vinet har så många smaker och gör sig gott att bara sitta och njuta av. Smakerna i vinet är runda och många.

Bästa banden Live.

På kvällen blev det nyheter för att sedan se på Judas igen. Asså Judas, Iron Maiden, ACDC och Ozzy är nog dom banden jag gillar mest. När dom spelar live är det självklart bättre och den där ådran av att vilja gå på live gör sig påmind. Men nu fick jag nöja mig med att se youtube i vår Lvl^2 som vår husbil heter.

Perfekt med Projektor i husbilen.

Det är verkligen perfekt med en canvastavla som bildskärm för vår lilla projektor. Så enkel att hänga upp och så bra bild. Perfekt i stället för en vanliga tv som är på tok för dyr när det ska vara 12volt. Projektorn liten, behöver inte ens en strömsladd, även om vi har det. Projektorn är självklart en google vänlig sak. Finnas även appar i den. Tur att vår förra tv gick sönder och vi kom på att köpa projektor i stället. Den är så lätt att ta med in och det är riktigt mysigt att ligga i sängen hemma och ha storbild. Till veckan kommer mitt staffli och lite nya målarpenslar. Ska bli så roligt att plocka fram mina målar-saker igen.

Ha en fin dag. Till veckan jobbar jag så några inlägg lär det inte bli. Skriva blogg får bli på torsdag eller fredag. Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Fast bilden är från förra årets Norrlands och Norge resa så lever jag idag just nu och sitter i husbilen och skriver detta inlägg.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.