Juholt hans fantastiska tal.


Juholt, help Juholt, here löntagarnas bästa gör att Sverige växer säger han. Solidaritet är en investering i varandra. Solidaritet bygger på att den som har jobb, är frisk mm, delar med sig och ser till att stödja och hjälpa till ut ifrån vad, var, vi är. Han vill att vi slösar med varandra, att vi ser till att lägga krutet på tillsammans.

Liv i rymden, frågar de blå herrarna samtidigt som de sitter i regeringen.Herr Juholt funderar mera på om det finns liv i regeringen. Jag ser mera att det borde vara viktigt att det finns liv i regeringen. Att de ser livfullt och hoppfullt på Sveriges framtid. Men istället funderar de på Rymden. Jo, Juholt liv i Regeringen hade känts bättre om de hade, så din fråga är viktigt. Zombie finns i fantasin, och borde inte vara i regeringsställning, men jag tror att det är hopplösheten de skapat som gör att din fråga är relevant.

Det var bara klokheter i meningsuppbyggnaden bodde i Juholts tal. Hans ord i Almedalenstal har idag gett mig tro och hopp in för framtiden. Orden lenar som honung och glimmar lika fint som den gyllene honungsfärgen.

26 tusen barn ser inte tavlan i skolan, för föräldrar inte har råd att köpa glasögon till sina barn. Vilken sorg, vanmakt, skam jag som förälder skulle känt. Skam som egentligen inte borde bo i meningen eller situationen men jag tänker mig ändå att det skulle bo där om det var jag som var utan pengarna till glasögonen som min dotter eller son skulle behövt.

En andra gång sitter jag nu och lyssnar till denna mans tal. För mig är det vackert. Känner tilltro, tillit, och känner vilken ambition som bor i denna mans ord. Hopp som kan bo i min sons dotters tankar i framtiden, i att hitta jobb. Få möjlighet att ha ett jobb som ger mig det jag behöver, då inte bara i lön utan i allt det andra som bor i att ha ett jobb.

Håkan Juholt som statsminister - Ja tackKänner att han är förtroende ingivande och skapar tillit.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/almedalen2011/article13297999.ab


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.