En dag då herr Nilsson skaffa sig en fru….


För nio år sedan jobbade jag på behandlingshemmet,  idag  då för nio årsedan slutade jag klockan tio hade jobbat sedan dagen innan.  Jag åkte de fem milen hem från jobbet kom hem, bytte kläder satte mig i bilen för att åka till Uddevalla. Mötte upp maken.

Innan vi gick till tiden vi bokat,  slank vi in till en blomster affär  som låg där på gå gatan.  Där köpte jag en bukett blommor  av de blommor som fanns i butiken.  Av någon konstig anledning så fanns det inte så många just då, för de väntade på en leverans.  Tanten i butiken va lite bekymrad över den lilla bukett det blev.    Hon letade febrilt bland de blommar som fanns där.  Klippte till och med av en  sådan där fredslilja från en krukväxt, för det skulle bli något att ha av den där buketten. Där efter traskade vi upp till rådhuset eller vad det nu heter och träffade på den man och de kvinnor som skulle göra oss till äkta makar.

Antagligen så var jag väldigt nervös när jag var i rummet vi skulle gifta oss i. För under hela ceremonin så kunde jag inte låta bli att skratta.   Det hela gick rätt fort inte det minsta romantiskt. Men faktiskt så här efteråt ett minne som vi skrattar åt och minns både jag och maken.  Efter ceremonin åkte vi till Torps köpcentrum, gick in på Briggens restaurang och åt lunch, bröllopslunch. Ha ha ha på ett köpcentrum.  Efter denna lunch så tog jag bilen hem.  Maken han gick tillbaka till jobbet för vi gifte oss på hans lunchrast.  Han åkte till jobbet och jag åkte hem.

Jag skulle ju fixa en tårta tills maken kom hem för det var även hans stora dag den dag han fyllde 40 år.  Väl hemma igen nu som  Fru Ikonen Nilsson var allt som vanligt. Barnen kom hem från skolan, maten lagades och tror till och med att jag hann men en sväng med dammsugaren den där dagen. Till trots den där oromatniska gifterigrejen och den oromantiska bröllopsmiddagen så är vi faktiskt fortfarande gifta.

Min maken är min bästa vän,  den där bästa vännen som instinktivt vet vad som ska göras de där mindre bra dagarna.  Han som vet att jag ibland inte knappt orkar andas, han som vet och står ut med de där alla projekten som kanske inte bli klara.  Han som till och med stödjer muntrar upp mig i mina galna upptåg.  Han som jag bara kan ringa och säga nej jag gör det inte jag vågar inte, som då säger klart du gör, du är ju grym på just det klart du vågar du har ju gjort det så bra alla gånger innan.

Idag firar vi då hans födelsedag och vår bröllopsdag,  Detta firar vi med att jag traskar till jobbet redan kl 10:30 jobbar tills 14.00 imorgon.  Svärmor plus hennes man, kommer hit idag maken lagar maten, jag går hem på min rast för att äta med dom. Jo det får bli det som är både födelsedag och bröllopsdag för maken och mig.  Till trotts allt detta så vill jag faktisk även fira den där  10 bröllopsdagen som blir nästa år. Då ska jag till och med se till att vara ledig just den här dagen om ett år, om vi nu får den där 10 bröllopsdagen vill säga.

får bli lite vitsippor på bild för den där bröllopsbuketten glömde jag nog att ta kort på när det begav sig
får bli lite vitsippor på bild för den där bröllopsbuketten glömde jag nog att ta kort på när det begav sig

Ha en fin dag,

Lev idag just nu, igår är ett skrivet blad och redan en gammal nyhet, idag är just nu som vi skriver i. Morgondagen är inte här och inte ens säkert att den är och blir, idag ska vi leva här och nu. Ta hand om dig och ditt nu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

2 svar till “En dag då herr Nilsson skaffa sig en fru….”

  1. Tack för denna härliga bloggpost! Det är ju du i ett nötskal, förstår jag. Grattis till herr Nilsson 40 + 9 år idag, förstår jag också. Det är fem år sen vi träffades du och jag! Du hade glömt din medicin hemma på Dal men herr Nilsson körde alla milen och kom med den. (12 x 2 ?)
    Grattis till er båda och kram
    från
    den gamla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.