Semesterslutet närmar sig.

Nu sitter jag hemma i soffan. Vaknade här hemma idag. Vi kom hem från Orust igår. När vi parkerat vår bil på platsen, som är den plats som hen bor på. Packade vi för första gången på en månad ut kylskåpet. Nu fanns det inte någon chans till att vara impulsiv och bara åka längre.

Det är här jag gör min morgon och skriver när jag är hemma.

Nu bor det bara lite kläder i bilen och sånt där som kan vara där. Tills vi ställer av den på riktigt. Efter att vi packat ur den, så blev det gräsklippning för maken. Jag åt de sista sushibitarna, medans han klippte gräset. Gick ner till källaren för att hänga vid tv. Hm hänga rättare ord är jag sov någon timma till TVns brus.

Idag har maken gått till jobbet. Hans semester är nu ett minne. Själv har jag en veckas semester kvar. Denna vecka blir det att göra saker här hemma. Skulle solen visa sig så lär jag bo på altanen.

Vilken fantastisk semester vi haft. Huset blev ommålat med en grå istället för gul färg, sista veckan jag jobbade. Då hade maken redan semester. har fortfarande inte vant mig att huset är grått. Känns om en överraskning varje gång vi svänger in på vår väg. Vi har så många nätter, vi sovit i vår husbil, Kanske flest nätter i vår lilla Tomcar. Men vi har allt samlat på oss en del i vår nya fina bil med. Det gjorde vi aldrig när vi hade husvagn. Då vart det mest tre fyra nätter, sedan hem.

Där står hen och bara väntar på att vi ska använda den.

Semestern började den där fredagen, då jag kom hem från ett jourpass. Väl hemma skulle vi iväg med ens, för att få plats på Henåns ställplats. Vilket vi inte fick, detta gjorde maken på fighter humör. Han bestämde då där i letandet efter ställplats, att nej fan vi skiter i det här! Vi åker till Norrland istället. Sagt och gjort hem och packa kläder och sedan iväg igen då för en längre tur upp till Norr.

Många mil blev det, väl i norr upptäckte vi att nja det vart nog lika fullt där som hemma. Efter fem dagar vart vi här hemma igen och då bestämde vi oss för att ta en tur till Västervik. Vi tvättade kläderna och packade in oss igen i lilla då Hobbyn (alias Tomcar). Åkte iväg och utforskade den allt för vackra västerviksstaden. På väg hem från Västervik stannade vi till i Ulricehamn. Sedan skulle vi hem igen, men stannade till i Stentorp på Erikssons husbil och husvagns affär…

Just sådana stopp blir alltid dyra. Men vi blev så nöjda. För det blev en Adria Coral 670. Det är den som står här nu.

Hade precis skrivit på ägarbytet vid denna bild.

Det fick bli några extra turer till Stentorp och till Töreboda. Husbilen visade på några fel. Det blev några extra nätter i Töreboda och sedan hem för att umgås med barnbarnen. I fredags åkte vi till Vita sandar och i förrgår vägde vi bilen. När det var gjort tänkte vi att vi skulle besöka Henån. Nya bilen måste ju få upplevas på vår favoritplats. Även detta gjordes och där sov vi natten lördag till söndag. Igår kom vi hem efter 12.00, då hade vi handlat och kollat in en adapter, till min dator som jag skulle ha i husbilen. Ibland bara finns tolv volt. Köpte den på Kejll & company, men tyvärr så vart det fel och jag fick lämna in den igen. Maken kollade runt och just en sådan sladd, som jag ska ha. Den ska finnas att beställas på nätet istället .

Idag gick maken till jobbet, jag har en veckas ledighet till innan jag börjar jobba. Vad ska jag göra under veckan? Hmm känns lite jobbigt, att jag ska vara hemma själv och husbilen bara stå där. Men jag skulle inte våga mig ut helt själv. Så den får stå där jag får vara här. Kanske ska jag göra den lite extra fin genom att göra den Höst fin och städa ur den ordentligt. Tror en sådan städning kan ta mera tid en en kvart, som det vanligtvis tar att städa bil. Ja det blir att städa här hemma, det tar längre tid än husbilen. Men det behövs. Vi har bara mellanlandat här hemma några få dag. Så här ska skuras, som Pippi sa.

Lev idag just nu, just nu gör vi val som visar på konsekvenser i framtiden. Framtiden den är här där borta i sedan. Det är inte helt säkert att vi kommer dit så just nu gäller. Det är i nuet valen finns som visar på sedan där borta i framtiden som inte ens finns ännu.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook