Advent och vinterbad med Glögg.


Asså eller Alltså, fatta, inse grejen. Idag fick frun i huset här skotta fram bilen. Maken hade gjort sitt på kvällen igår men, plogbilen kom i natt så det låg en snövall utanför vår uppfart.

Jo, idag vart det snö, snö och åter snö på vägen till sjön. Tur att vi har fyrhjulsdrift. Rent magiskt att åka skogsvägen upp till sjön. Helt vitt över allt, snön hade trängt sig in i granarna och skogens alla hörn. Jag var först vid badet, jag plogade väg för mina kära badsystrar. Eller plogade gjorde jag kanske inte, det blev i alla fall hjulspår. Jag gjorde de första spåren i snön vid badet, tog bort snön från trappan och gjorde de första spåren ner till sjön.

Inte ett spå innan jag satt spår av mina steg.
Ser sammanbiten ut, men så bestämd att jag ska bada i den här stunden. Osminkad och blek.

4,6 grader i vattnet, idag vart det enkelt. Det var bara att ta stegen ner i sjön ett steg och flera ytterligare steg. När vattnet nådde mig till nästan axlarna, böjde jag på mina knän och jag var i vattnet. Härligt, så underbart härligt, det var att göra det där badet idag. Jag frös inte av kylan, den fyllde mig med stolthet, tankar om storheten i mig som är så bestämd, att jag verkligen gör det här vinterbadandet.

En av mina badsystrar bjöd på adventsfika efter badet. Hon hade gjort ordning varm glögg och bjöd på något kaka med frostigt och lingon som dekoration. Så jätte goda ut, men jag äter inte gluten så jag njöt av den varma drycken. Att dricka varmt, efter det kalla badet är ljuvligt. Drycken värmde så gott på insidan. Trillade ner så mjuk i halsen. Det här var nog den godaste glögg jag druckit.

Tack för fikat. Det värmde så gott.

Mina fina badsystrar, vårt systraskap har blivit en helig stund för mig. Idag frågade jag dom om de kunde samla ihop sig till en gruppbild. Det blev nästan som ett sådant där skolkort, som man gjorde i skolan. Som vi som var där gjorde då för länge sedan men, ändå så nära oss själva i tid

Mina fina Badsystrar.

. Idag var min mentor med vid badet. Det var trevligt att träffa henne. Hon hade idag med sig, en i alla fall ny badsyster, för mig. Nu så här i efterhand skäms jag lite, för jag glömde helt av att hälsa på riktigt på henne. Det är ingen ursäkt med just de där stunderna där vid sjön och badandet, finns bara just badandet och just nu. De där etiketterna, har jag inte i tankarna just då. En magisk morgon börjar med bad. Idag var det en magisk morgon, där jag och sjön igen blev ett. Idag såg jag en fisk, hoppa upp till ytan. Fisken var liten men så nära att jag faktiskt blev lite rädd. Vilket är dumt jag är ju så mycket farligare än den där lilla fisken. Jag inkräktar på hans territorium. Inte han på mitt.

Jag trodde jag blivit vinterbadare för några veckor sedan men det stämde inte riktigt. Det var bara förvinter, men idag idag efter idag kallar jag mig för en riktig vinterbadare. Det ska firas! det ska firas av mig. Det börjar med att jag ska skämma bort mig själv med Mary Kay så klart. Innan jag började skriva detta inlägg firade jag och maken det med lite julgröt. Julgröten hade jag gjort redan i går i våran Crockpot. Den smakade jul-vligt. Med snön utan för fönstret och känslan kvar i kroppen efter badet, gjorde gröten och stunden helig.

Klicka på bilden så kommer du till möjligheten att handla av mig.

Ha en trevlig advent.
Lev idag just nu, gårdagen bor i historian och morgondagen i framtiden. Just nu är just i denna stunden och nu med förresten det finns så många just nu under den här härligt fina dagen. Ta hand om dig och det som är du.

Carina Ikonen Nilsson
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.