Fake it till you make it.


I fake it till I make it. Dagen ger mig hopp. Hopp om att jag mår lite, lite bättre än igår. För att få in det i dagen och för att ge hoppet mera tro. Har jag idag valt att ta på kläder och inte mys-kläder, utan kläder att vara som vanligt i. Visst lite matthet finns kvar men jag ska ge mig en chans till att i alla fall låtsas, att jag mår lite lite bättre. Igår hade jag inte ens orkat låtsas. Värken i ryggen är kvar, men jag har ringt sjukvårdsupplysningen och dom tyckte att om feber fortfarande är kvar, så blir det läkarbesök. Men jag hade inte någon feber nu på morgonen. Fast jag tog Alvedon någon timma innan, för då hade jag huvudvärk. Som nu är borta. Snart en hel vecka, som legat still i sängen. Eller närmare bestämt 5 dagar. Nu får det bli att vara uppe. Maken ligger till sängs har feber, lilltösen även hon. Nu är det tre av fem som fått Covid. Bara pojkarna kvar nu hoppas dom klarar sig. Minst grabben har redan haft Covid 2 gånger, hoppas att han klarar sig.

Verkligenheten gör sig påmind, det finns annat som måste göras. Det ska till att åka till kyrkogården och lämna mamma i jorden. Vi ska hämta urnan, sedan lägga urnan i jorden. Min syster vill att vi bestämmer en tid för det. Det är skönt när det är gjort, det är bra om det sker så fort som möjligt. Men några dagar till får jag nog ge mig själv, i att vila. Men en dag nästa vecka, ska det säkert gå att få till för urna sättning.

Ännu en verklighet finns har ett paket att hämta ut men ännu vågar jag inte göra det om i fall att jag smittar. Man ska ju kanske inte vara helt fri från symtom men i dag är första dagen som jag är på benen en längre stund så det får vänta till slutet av veckan. Då är det nog utan risk.

Bad ska till men, där är jag ännu inte. Har missat alla de fina dagarna, för bad de här sjukdagarna. Även här gör jag en ansatts att få till bad men, det får bli nästa vecka. Får vara säker på att inte smitta, mina badsystrar. Idag var det 3 plusgrader klockan 7.00… kan bara tänka mig hur härligt det skulle vara att gå ner i 19 gradigt vatten, när det är 3 grader på land. Hoppas graderna är i alla fall är över 15 i sjön nästa vecka.

Jo känner fortfarande efter alla dessa ord skrivna att det finns lite energi kvar. det ger mig hopp om en dag där jag i alla fall är på bättringsvägen.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Ge mig morgondagen snart så är jag ännu ett steg närmare friskheten igen.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.