Morgonkaffe, Massagedags och Grillfest för Lillgrabben

Hej från paviljongen! Jag sitter här och njuter av fågelsången medan katten är ute på äventyr. Trots att jag har varit vaken ett tag, tar det alltid lite tid för mig att vakna till liv på riktigt. Just nu känns det som att det enda jag vill göra är att dricka kaffe och insupa morgonens lugn.

planer för dagen.

Men det finns planer för dagen! Förmiddagen bjuder på en skön massage, vilket jag verkligen ser fram emot. Det är något speciellt med att unna sig en stunds avkoppling och låta musklerna mjukas upp. Efter massagen tänker jag ta tag i lite hemmafix.

20 år

Vår lilla grabb fyller 20 år idag, och han har önskat sig en riktig grillfest. Det är en stor milstolpe och vi vill fira det ordentligt. Självklart är det maken som står för grillningen, om du frågar honom. Han tar hand om grillen med stor entusiasm och ser till att köttet blir perfekt grillat.

Pyttelilla

Men bakom kulisserna sköter jag allt det där ”pyttelilla” som att förbereda sallad, duka bordet, fixa grilltillbehören och kalla såser, och skära grönsakerna som ska grillas. Ja, ni vet, allt det där som behövs för att grillfesten ska bli komplett. Jag fyller de skalade champinjonerna med en läcker fyllning innan de åker på grillen, och ser till att potatisen är perfekt tillagad. Men enligt honom är det han som gör det stora och viktiga jobbet. Jag låter honom tro det och ler lite för mig själv.

Familjen

Vi har bjudit in några nära och kära för att fira med oss. Det blir trevligt att ha familjen samlade för att fira lillgrabbens stora dag. Jag ser fram emot att se hans glädje när han öppnar sina presenter och njuter av den mat vi alla har hjälpts åt att förbereda.

Vädret

Vädret kunde vara bättre, men även om himlen är mulen, är vinden behaglig. Det kan faktiskt vara riktigt mysigt att sitta ute och äta i detta vädret. Det är under paviljongen vi kan ska njuta av maten. Om vi alla får plats. Oavsett om solen tittar fram eller inte.

Så, om du är ute efter en blandning av avslappning och fest, håll utkik efter mer uppdateringar från vår lilla hörna av världen!

Förberedelser för att lyckas med grillning.

Grilla som ett Proffs: Knep och Knåp för Att Impa på Dine Gäster

Förberedelser är Allt

  • Rengör Grillen: Tänk på det som att skura upp en scen innan storföreställningen – ingen vill se resterna från förra veckan!
  • Förvärm Grillen: Din grill är som du på morgonen – den behöver tid för att komma igång. Ge den 10-15 minuter för att värma upp.

Välj Rätt Bränsle

  • Kolgrill: Använd kvalitetskol för att slippa eldsvåda som ser ut som en förskolebarns födelsedagskalas. Undvik tändvätska – det är ingen som gillar biff med smak av kemilabb.
  • Gasgrill: Kontrollera gasolflaskan. Det vore synd om du får slut på gas mitt i grillningen och tvingas ringa till pizzakillen.

Behärska Temperaturen

  • Direkt och Indirekt Värme: Tänk på det som att dansa salsa – ibland behöver du hetta till det snabbt, och ibland behöver du hålla dig lite på avstånd.
  • Lock på eller av: Som en bra thriller – håll locket på för spänningen och låt ångan göra jobbet. Öppna det bara för att kolla in läget.

Förbered Råvarorna

  • Marinera och Krydda: Ge köttet en god omgång med marinad och kryddor – ingen gillar tråkigt kött. Marinera gärna över natten, det är som en spa-dag för köttet.
  • Skär i Jämna Bitar: Lika stora bitar är som syskon som klär sig likadant – det ser trevligare ut och alla får sin beskärda del av kärlek.

Grillningsteknik

  • Undvik Att Vända För Ofta: Köttet är som en tonåring – låt det vara ifred ett tag, det kommer att släppa taget när det är redo.
  • Använd Termometer: För att undvika kött som är lika rått som dina vitsar på måndagsmorgonen, använd en grilltermometer.
  • Låt Maten Vila: Precis som du efter en lång arbetsdag – låt köttet vila lite innan du hugger in. Det blir saftigare och gladare så.

Säkerhet

  • Brandsläckare eller Vatten Nära Till Hands: Ha en sprayflaska eller brandsläckare i närheten. Grillning är kul, men vi vill inte att det slutar med att ringa brandkåren.
  • Hantering av Rått och Tillagat: Använd separata redskap för rått och tillagat kött. Annars kan dina gäster få en extra otrevlig överraskning som ingen uppskattar.

Experimentera och Ha Kul

  • Prova Nya Recept: Var inte rädd för att testa nya smaker. Variation är livets krydda, och du kanske hittar en ny favorit.
  • Använd Träflis: För en rökig smak kan du kasta några blötlagda träflis på kolen eller i en rökbox. Det är som att lägga till en extra dimension till din grillning.

Genom att följa dessa tips kommer du att bli grillfestens hjälte och få dina gäster att tänka att du är grillningens Gordon Ramsay – minus svordomarna (förhoppningsvis). Happy grilling!

Pengar på bloggen klicka på bilden.

Ja det här får duga för dagen.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen