En bra chef är en chef som får teamet att prestera.

Uteblir presterandet så är du antagligen inte en bra chef. 

Kom ihåg att rösta på dotterns hundkort det gör du här.

Igår sa jag till maken att nu får vi allt sätta på lite värme. Jo då maken gick ner till herr pelletspanna och gjorde just det. Så idag när jag vaknade vart det varmt här.  Då jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret så visade naturen mig att det är jacka på som gäller.  Höst, healing kyla och underbara kvällar då man kan tända lite små lampor för att kura in sig.  Jo du, cheap det är sånt jag gillar.  Nu måste snart de där sista svamparna tas ute i skogen. De där godaste svamparna.

Jag brukar säga att tar man hand om sin personal så sköter personalen företagets kunder. Nu är det inte så att jag har någon personal i mitt företag. Mitt är så litet att det knappt får plats med mig. Men jag är personal på mitt riktiga jobb.

Där har jag hört saker som gör mig förundrad över hur människor tänker. För fraser som man får inte skämma bort personal, ailment då tar dom sig friheter. Eller det är ju bara personalens …… Då funderar jag på hur man tänker. För personal, personalen är lite viktig om man ska vara chef. Har man ingen personal, så vad är man då chef över? Man kan välja i sitt chefskap, om man vill vara en bra eller dålig chef. En bra chef kanske inte gör allt jag säger, för allt jag säger är inte bra. Men en bra chef lyssnar på det jag säger. Lyssnar och göra är inte samma sak.

En bra chef pushar på, leder, och underlättar mitt jobb. Gör det där allt runt omkring, så jag kan göra det jag ska göra.  En bra chef, gör personalen delaktig och tar beslut står för beslut, bjuder in till delaktighet och litar på sin personal.  En bra chef är någon som vågar stå för det han säger.  En bra chef ljuger inte, är inte rädd för att tappa ansiktet och faktiskt visa att oj då det där tänkte inte jag på, där hade jag fel. En bra chef har förmåga att se sina anställdas tillgångar och styrkor. En bra chef har inga syndabockar, utan vågar lösa problemen som är. En bra chef vet om att syndabockar inte finns utan att det är ett symtom på dåligt ledarskap.  En bra chef vågar lyfta personalen, vågar prata med sin personal och ställa krav, uppmuntra mm.  En bra chef är bara människa. En bra chef förstår att personalen också är bara människor.

Alla dessa ord säger inte att jag har en mindre bra chef det gör det inte.  Jag säger inte heller att jag har en bra chef. För det vet inte jag än så länge.  Men jag vet att just den chefen jag har är mänsklig.  Det kände jag första gången jag träffade henne. Hon liksom flyttade in i hjärtat med en gång.

Chefen jag hade innan henne var en grym chef. Grym på ett bra sätt. Han fick verkligen personalen att känna teamkänsla. Han fick personalen att gå till jobbet och göra sitt yttersta för att jobbet ska funka och bli bra. En sådan bra chef som jag hade för några månader sedan, en sådan chef får man nog bara en gång i livet. Nog skrivet om det här nu.

Richard Branson säger det så klockrent.  Det jag vill få fram.

Kunden kommer inte först, Personalen kommer först. 

Om du tar hand om din personal, så kommer de ta väl hand om dina kunder. 

Asså tänk om alla arbetsgivare tänkte så. Då hade alla haft möjlighet att gå till jobbet med ett leende och känna att ja, men jag har ju världens bästa jobb.

Eftersom jag faktiskt tänker just så om mitt jobb, så kanske jag har just den där klokhets chefen. För just det där att jag har världens bästa jobb, är det många som hört mig säga.  Oj vad jag längtar att gå till jobbet igen. Det va så längesedan jag vart där. Nu vill jag bli friskt så det känns i hela kroppen.  Inga fler mediciner och nu kör vi, tänker jag. Frisk -frisk på riktigt! Så jag får träffa alla underbara människor på just mitt jobb.

Nej nog om detta. Lev idag just nu, igår finns inte längre kvar, morgondagen den är här först imorgon just nu är precis just nu, till och med nu och även nu.

Ta hand om dig, det gäller att stå på sig för annars gör någon annan det. Står på dig asså.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook

%d bloggare gillar detta: