Känslor av olika slag.

Detta inlägg innehåller Reklam för Jollyroom

I mitt förra inlägg pratade jag om osäkerhet i stunden du blir mamma. Det är inte alla mammor som är i den där fullständiga lyckan, när de äntligen blir mamma. Istället kan det bo en massa osäkerhet i stunden, då du och den lilla babyn får åka hem. Gör jag rätt? Duger jag att bli mamma? Tänk om mitt barn blir sjuk? Det kan även finnas skam. Över att den där lyckliga stunden den där obeskrivliga lyckan över att bli mamma, inte infinner sig.

Jag var en av dom där mera osäkra, olyckliga mammorna. Det handlade inte om att inte älska mitt barn eller något sådant, utan om osäkerheten i den nya situationen. Det gjorde ont inom mig, att inte ha den där fullständiga lyckan över att få bli mamma. Nu är det väldigt länge sedan men, till och med nu när jag skriver det så kommer jag ihåg känslorna. Jag känner att dessa känslor är viktiga att skriva om. För jag inser att jag inte kan ha varit ensam om dessa känslor. Tänker att det finns flera, som har och kanske till och med just i denna stund upplever de där mindre bra känslorna. Tänker att det kan vara en tröst att veta i allt det som gör ont, så är du inte ensam. Det finns hjälp att få. Gå inte där hemma, må dåligt och dölj undan dina känslor. Gör något åt dom. Ett sätt är att sätta ord på dina känslor, berätta om dina känslor för någon, prata med BVC, sök hjälp! Framför allt dölj det inte, klanka inte ner på dig själv utan sök hjälp. Det finns hjälp. Dessutom vill jag skicka med dig att du kommer att komma ut ur den tunnel du just nu befinner dig i. En dag sitter du där på parkbänken/skogsdungen, stranden eller var du nu är, känner känslorna av att oj, vilket underbart härligt liv jag har.

Det är inte alla som har den där obeskrivliga babylyckan, utan de har en mera grå ton, som en sorglig klang av toner under en tid. När klangerna klingar dovt och utan glädje så ta hand om dig och sök hjälp. Jag hade en farmor som hjälpte mig, min farmor, min underbara farmor som liksom såg mig i den stunden jag var i. Hon sa till mig, att de som är så där obeskrivligt lyckliga har inte förstått allvaret i att ta hand om ett litet liv. i mig blev det en klokhet. Hon fanns även med mig i mina olika känslor sa alltid de där rätta orden som gjorde att jag fick förlåtande tankar om mig själv. jag vågade känna och vågade må. Vissa stunder måste vi faktiskt få må, men då är det viktigt att vi tar hand om det som är i oss. Ibland räcker det med att vagga och krama om oss själva. Nej nog om detta.

Snart fyller vårt lilla barnbarn år. I dessa Corona tider känner jag det tryggast med att beställa över nätet. Jag gillar Jollyroom. Där har jag handlat många julklappar och födelsepresenter. Bekvämt är det bara att hämta ut på vår lilla ICA i vår lilla by. Det blir mindre möten där jag kan sprida eller få smitta av det fruktade Viruset.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller! Just nu idag har du möjligheten att påverka din framtid, den där framtiden som är här imorgon.

Carina Ikonen Nilsson
Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook