Morgonbad, fullmakt och testamente. Check på den.


Morgon bad, är dom bästa baden. Inte ens idag var det självklart med badet. Fast jag gjort dom så länge. Idag ringde maken när han hade åkt iväg. Ville varna om att det kunde varit halt. Halt blev för mig en ursäkt till en början. Vi la på luren och jag hade kommit överens med mig själv att det var okej att inte bada. Jag kunde bada på Söndag. När överenskommelsen var klar. Packade jag väskan till Söndagens bad. Men det var nog där det blev fel. När väskan var packad, åkte nattsärken av, på med badmorgonrocken och iväg. Helt plötsligt satt jag och väntade på mina badsystrar, där på parkeringen. Att vi skulle bada vid badplatsen var inte någon idé att ens försöka ge. 9 minus här i morse så jag insåg att de vatten som i går fanns vid kanten av sjön, hade säkerligen blivit till is. Den tunna linje av tunn is hade säkerligen blivit ett steg tjockare. Det blev bad i den lilla skogssjön igen.

Idag visade temperaturen på 2,2 grader i sjön. Min temp i bilen visade på 6 minus på land. Idag när jag badade kom jag in i nuet på nästan en gång. Jag var där i stunden just nu, upplevde ljuset av solens strålar på trädtopparna kände den strida ström som var i vattnet. Ett sådan det just nu ögonblick som är värt att samla på. Riktigt härligt.

Fötterna blev snabbt kalla som isklumpar, på vägen hem gjorde dom ont. In snabbt här hemma för att få igång värmen i kroppen. Ett samtal till Dottern. Berättade för henne om att vi igår hade varit hos revisorn och att det fanns fullmakter att hämta här hemma. En fullmakt om att om jag skulle råka ut för något, som gjorde att jag inte skulle kunna ta hand om mitt egna bästa, är det maken och mina barn som får fullmakten att se till mina intressen. När vi ändå var där passade vi även på att skriva testamente och lite andra viktiga saker. Det är inte så att vi tror att vi ska falla ifrån. Men det känns ändå bra att vi ordnat upp sådant som kan ställa till problem. Min mamma, min mormor och min farmor fick demens sjukdom tidigt min mamma var inte mera än 70 när symtomen visade sig. Jag vill att det ska vara enkelt för mina nära, om något skulle hända. Då ska dom inte behöva krångla med myndigheter mm. Det vita arkivet skrev jag för många herrans år sedan. Det ska inte heller ställa till det när det blir aktuellt.

Från bad till fullmakter och testamente. Jo ibland är det inlägg om allt och inget. Men just det här med juridiska dokument känner jag är viktigt. Känns lite som att nu är sådant klart, inget jag behöver fundera på längre. Allt man kan göra innan saker händer känner jag är bra saker.

Idag blir det jobb, även i morgon blir det en hel del jobb. Men sedan är det ledigt igen. Då lär det kanske bli ett bad eller två.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Just nu lever vi och andas.

Carina Ikonen Nilsson.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.