Muse är väl värt!


Är man sjuk ska man vila, jodå vila har jag gjort och gör. Men vilar man två dygn runt och sover allt som oftast, då blir det svårt att sova på natten, när febern blivit lägre. Då slumrar man bara, vaknar för att gå upp redan innan fem. Fixar sitt kaffe, sitter i soffan stirrar på väggen, stickar och blippar på telefonen. Dricker den smaklösa koppen kaffe, kommer på att jag kan vara utan det där kaffet, det smakar inte något ändå.

Kommer på där i soffan, att Muse hade släppt fasligt bra låtar i fredags. Nu är hela samlingen komplett. Låtarna är det bästa om jag inte nämner Queen, som någonsin gjort. We are funking fucked, Jo det är titeln på låten. We Are Fucking Fucked Där sjunger han om krig, virus, bränder och allt som är aktuellt i dagsläget. Muse, det går inte att inte tycka om, deras musik. Det går inte att inte älska musiken.

Texterna så djävla grymt bra sanna, klara och tilltänkta med budskap om så mycket. Jag har skrivit om Compliance innan. Även det en låt som har budskap som vi bör tänka till på. Lydnad vi kräver lydnad. Kanske är det likt deras texter något som de noga synat innan och vänt sig emot. Men Lydnad det är väl så livet är, vi svär och fasar utan att visa vår avsky. Vi klagar till varandra men, ingen av oss går framåt och försöker göra något mera, än att klaga. Kanske behöver vi vara olydiga och ropa högre så att det händer något. Will of the people…. Låtarna är många och alla har ett budskap.

Takterna är takter som min kropp, mår bra av. Lite av den där punkkänslan fast musiken inte alls är punk, flyttar in i mig. Det är texterna så gör känslan. Texter är för mig viktigt. De ska få mig att tänka vidare, känna känslor, tala till mig, flytta in i mig så att dom blir i min verkligenhet. Som jag väntat på detta album, varje ny låt dom släppt , har jag lyssnat på gång på gång sedan en natt i våras. Dagen efter på morgonen lyssnade jag på det, på väg till badet i sjön. Då ingav de mig mod, känslor av att allt går om man inte ger upp. Vilken låt det var, vet jag inte. Men jag minns stunden då jag satt där på natten, efter ett arbetspass och lät låtarna stråla ut i bilens högtalare.

Muse ja äntligen vilket konstverk! helt fantasiska texter och toner. Till trotts covid och skit så är jag tacksam över att jag nu har möjligheten att lyssna på alla de nya låtarna. Tack för det Muse!

Lev idag, jo med Muse i högtalaren går det allt att vara lite i just nu. Fast jag just nu inte har något smaksinne, har en dovhet och matt sjukdomskänsla i kroppen. Då är Muse som medicin för själ och kropp. Just nu gäller även för mig just nu.

Lev idag just nu, Igår finns inte kvar och morgondagen vet vi inget om. Just nu gäller.
Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.